Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

 

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

9 Ιανουαρίου 2023

                                   
Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ανάγνωσμα από το κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο  (1,14-20)

Μετά τη σύλληψη του Ιωάννη, επέστρεψε ο Ιησούς στη Γαλιλαία και κήρυττε το ευαγγέλιο του Θεού και έλεγε: “Συμπληρώθηκε ο καιρός και έφθασε η βασιλεία του Θεού. Μετανοείτε και πιστεύετε στο ευαγγέλιο”.

Περνώντας στην όχθη της θάλασσας της Γαλιλαίας, είδε το Σίμωνα και τον Ανδρέα, τον αδελφό του Σίμωνα, που έριχναν το δίχτυ στη θάλασσα. Ήταν, πράγματι, ψαράδες. Κι ο Ιησούς τους είπε: “Ακολουθείστε με και εγώ θα κάμω να γίνετε ψαράδες ανθρώπων”. Κι αμέσως, αφήνοντας τα δίχτυα, τον ακολούθησαν. Και πηγαίνοντας λίγο πιο πέρα, είδε τον Ιάκωβο, το γιο του Ζεβεδαίου και τον Ιωάννη τον αδελφό του κι αυτούς μέσα στο πλοιάριο να τακτοποιούν τα δίχτυα. Κι αμέσως τους κάλεσε. Κι εκείνοι άφησαν τον πατέρα τους το Ζεβεδαίο μέσα στο πλοιάριο με τους μισθωτούς, και τον ακολούθησαν.

Λόγος του Κυρίου

 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

Μόλις ζήσαμε τα Άγια Χριστούγεννα και το σημερινό Ευαγγέλιο μας προτείνει μια ολοκληρωτική προσκόλληση στο σχέδιο του Θεού: να ακολουθήσουμε τον Ιησού Χριστό, να πιστεύουμε στο Ευαγγέλιο, την καλή είδηση που μας αναγγέλλει, δηλαδή τη σωτηρία για όλους, την μεταστροφή.

Ο Ιησούς δεν είναι ένα ωραίο παραμυθάκι, δεν είναι η φάτνη…. ο Ιησούς είναι ένα Πρόσωπο που ελκύει πίσω του όσους έχουν την επιθυμία μιας εσωτερικής αλλά και κοινωνικής ανανέωσης. Το κήρυγμα του Ευαγγελίου και η αποδοχή του δεν μας αφήνουν ποτέ αδιάφορους, στάσιμους.

Είμαι με τον Χριστό, είμαι χριστιανός, σημαίνει βάζω σε κίνηση, νου, καρδιά, πόδια, χέρια… σε μια κίνηση αγάπης που δεν σταματά ποτέ, ούτε καν μπροστά στις δυσκολίες και τους πόνους.

Το «ακολούθησέ με» στο οποίο μας προσκαλεί το σημερινό Ευαγγέλιο έλκυσε χιλιάδες άνδρες και γυναίκες να ακολουθήσουν τον Ιησού, και τους κατέστησε ικανούς να δωρίσουν τη ζωή τους για τους άλλους γιατί πίστεψαν όχι μόνο σε μια ιδέα, αλλά σε ένα Πρόσωπο που ακόμη και σήμερα καλεί, μεταστρέφει και ανατρέπει τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε και ενεργούμε.

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κύριε περίμενες υπομονετικά τριάντα ολόκληρα χρόνια τον κατάλληλο χρόνο για να ξεκινήσεις την αποστολική Σου δράση. Ενώ ο πόθος Σου, ο ζήλος Σου για τον Πατέρα Σου σ’έκαιγε και έβραζε από μέσα Σου, Εσύ ζούσες την κάθε μέρα σαν να ήταν μοναδική, την κάθε στιγμή σαν να ήταν δώρο του Θεού. Μάθε με Ιησού Χριστέ να προσκαρτερώ στον Θεό αλλά χωρίς να βιάζομαι, να έχω χρυσή υπομονή σαν την δική Σου. Διότι η αληθινή υπομονή φέρνει την ελπίδα και την χαρά στο τέλος. Κάλεσες τους μαθητές Σου για να σε ακολουθήσουν αφήνοντας τα πάντα για να τους διδάξεις την πραγματικότητα του Θεού. Θέλω κι εγώ να σε ακολουθώ παντού και πάντοτε δίχως να προσκολλώ στις ανθρώπινες απολαύσεις, ικανοποιήσεις, ανησυχίες. Γι’αυτό δώσε μου την χάρη να έχω Εσένα ως τον μόνο οδηγό, κι Εσένα ως τον μόνο Σωτήρα.

 

Προσευχή  του π. Πέτρου Χονγκ τ.Ι

Απόσπασμα από το προσευχητάρι ” Μέρα με την ημέρα με τον Θεό”.

 

 

(πηγή: episkopisyrou.gr)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου