Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

16 Δεκεμβρίου 2022

 

           

                                 
Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ανάγνωσμα από το κατά  Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο  (5,33-36)

Τον καιρό εκείνο, είπε ο Ιησούς στους Ιουδαίους: «Εσείς στείλατε στον Ιωάννη κι εκείνος έδωσε μαρτυρία για την αλήθεια. Αλλά εγώ δεν παίρνω μαρτυρία από άνθρωπο, αλλά αυτά σας τα λέω για να σωθείτε εσείς. Εκείνος ήταν το λυχνάρι που έκαιγε και έφεγγε, ενώ εσείς θελήσατε να αισθανθείτε προσωρινή αγαλλίαση  από το φως του.

Αλλά εγώ έχω μια μαρτυρία που είναι σπουδαιότερη από εκείνη του Ιωάννη. Διότι τα έργα που μου ανέθεσε ο Πατέρας μου να τα φέρω σε τέλος, αυτά τα έργα μαρτυρούν για μένα ότι ο Πατέρας με απέστειλε.

Λόγος του Κυρίου

 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

Και στο σημερινό Ευαγγέλιο  ο Ιησούς μας μιλάει για τον Ιωάννη Βαπτιστή και τον χαρακτηρίζει ως πλάσμα φωτός, σαν «το λυχνάρι που καίει και λάμπει».

Ωστόσο, ο Ιησούς δείχνει επίσης ότι το φως που ακτινοβολούσε ο Πρόδρομος δεν ήταν δικό του φως  («δεν ήταν εκείνος το φως» Ιω. 1:8) αλλά ότι ήταν μόνο ένα «λυχνάρι που ανάβει και φέγγει, αντανακλά φως».

Κατ’ αυτή την  περίοδο της Παρουσίας θέλουμε κι εμείς να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να φωτιστεί από το λαμπερό φως του Προδρόμου για να πάμε προς τον Κύριο.

Να συναντήσουμε το Κύριο,  «το αληθινό φως, εκείνο που φωτίζει κάθε άνθρωπο» (Ιω. 1:9) και με τα λόγια μας και τα έργα μας, να είμαστε αντανάκλαση του φωτός του, την αγάπη του, του ελέους του.

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κύριε δεν σε άφησα να διαμορφώσεις την καρδιά μου όπως Εσύ ήθελες! Δεν σε άφησα να με καθοδηγείς όπως ένας δάσκαλος τον μαθητή του. Επαναστάτησα εναντίον Σου γιατί δεν ήθελα να κάνω το θέλημα Σου. Ξέρω πολύ καλά ότι θέλεις να επιστρέψω ξανά σε Σένα. Όμως φοβάμαι να σε αντικρύσω Κύριε επειδή η πίστη μου είναι λίγη διότι αφέθηκα εδώ και πολύ καιρό σε μια ζωή με ανούσια πράγματα. Ντρέπομαι ν’αποδεχτώ ότι απέτυχα στην ζωή μου διότι γνωρίζω πολύ καλά το ψέμα, τη διπροσωπία που κυριαρχεί στις σχέσεις μου με τους άλλους. Αλίμονο σε μένα Κύριε επειδή έτσι χάνω την ψυχή μου. Βοήθησε με να ξεφύγω από τα ψευτιά του κόσμου. Καθάρισε την ψυχή μου απ’όλα τα ψέματα που με πολιορκούν. Κι αξίωσε με να γίνω κι εγώ ένα λυχνάρι όπου θα φωτίζει τον δρόμο Σου σε όσους σε αναζητούν.

Προσευχή  του π. Πέτρου Χονγκ τ.Ι

Απόσπασμα από το προσευχητάρι ” Μέρα με την ημέρα με τον Θεό”.

(πηγή: episkopisyrou.gr)

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ μνήμη της Αγίας Σχολαστικής

Το όνομα της Σχολαστικής, αδελφής του Αγίου Βενεδίκτου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αρχή του κοινοβιακού δυτικού μοναχισμού. Ο Βενέδικτος προέτρεπε η διακονία προς το

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 10 Φεβρουαρίου 2025                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Ιταλία: π. Mauricio Patriciello “Συκοφαντημένοι για χρόνια – τώρα κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί . Εδώ πεθαίνουμε”

ΙΤΑΛΙΑ: π. MAURIZIO PATRICIELLO  «ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ – ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΡΝΗΘΕΙ. ΕΔΩ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ!» Είχαμε παρουσιάσει τον εφημέριο του «Αγίου Αποστόλου Παύλου»