Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022

 

 

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

 

Ανάγνωσμα από το κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο  (4,18-22)

Τον καιρό εκείνο, ενώ ο Ιησούς περπατούσε κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας, είδε δυο αδέλφια, το Σίμωνα που λεγόταν Πέτρος και τον αδελφό του τον Ανδρέα, που έριχναν δίχτυ στη θάλασσα. Ήταν, πράγματι, ψαράδες.

Και τους λέει: “Ακολουθείστε με κι εγώ θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων”. Και εκείνοι αφήνοντας αμέσως τα δίχτυα, τον ακολούθησαν. Και προχωρώντας παραπέρα είδε άλλα δυο αδέλφια, τον Ιάκωβο του Ζεβεδαίου και τον αδελφό του τον Ιωάννη, μέσα στο πλοιάριο μαζί με τον πατέρα τους το Ζεβεδαίο, ενώ διόρθωναν τα δίχτυα τους και τους κάλεσε. Κι εκείνοι, αμέσως τον ακολούθησαν, αφήνοντας το πλοιάριο και τον πατέρα τους.

Λόγος του Κυρίου

 

Στοχασμός  (don Pino Terranova)

Ο Ιησούς μας καλεί πάντοτε. Μερικές φορές αυτό συμβαίνει στη μέση μιας καταιγίδας που μας χτυπάει σε κάποια συγκεκριμένη στιγμή στη ζωή μας. Άλλες φορές πάλι σε μια στιγμή κρίσης ή μεγάλου πόνου. Πολύ συχνά συμβαίνει μέσα στην συνηθισμένη καθημερινότητα. Και το κάλεσμα έρχεται ακριβώς την ώρα που σκοπεύουμε να ξεμπερδέψουμε τα δίχτυα της καθημερινής ζωής μας, την ασφάλεια μας, την ηρεμία μας. Να ακολουθείς τον Ιησού, αν και μπορεί να είναι μια επιλογή γεμάτη ενθουσιασμό, δεν είναι ποτέ πολύ απλή. Παρόλο που με τα λόγια και το μυαλό αναγνωρίζουμε πάντα πως είναι η καλύτερη επιλογή, δεν είναι ποτέ μια εύκολη επιλογή. Πού θα με πάει ο Κύριος; Γιατί με κάνει να πάω προς τα δεξιά, αν και εγώ νομίζω ότι ο δρόμος προς αριστερά είναι ο καλύτερος; Να αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε κάποιον που δεν είμαστε εμείς σημαίνει να μην ακολουθήσουμε το “δικό μας δρόμο”, αυτόν που εμείς χαράξαμε για τον εαυτό μας, για τη ζωή μας και για την ολοκλήρωσή μας, αλλά να ακολουθήσουμε το δρόμο που χαράχτηκε από κάποιον άλλο, που δεν ξέρουμε πού θα μας οδηγήσει. Χρειάζεται να γνωρίζουμε καλά εκείνο το πρόσωπο και να έχουμε μεγάλη πίστη σ’ Αυτόν. Είθε ο Κύριος να μας δώσει την επιθυμία να τον γνωρίζουμε ολοένα και καλύτερα. Είθε να μας δίνει μια ολοένα και μεγαλύτερη πίστη σ ‘Αυτόν. Είθε να αναγνωρίζουμε κάθε μέρα τη φωνή Του και να ξέρουμε να απαντάμε με αποφασιστικότητα  στην πρόσκλησή Του, με τη βεβαιότητα   πως ο δρόμος που χάραξε για μας είναι ο καλύτερος για τη ζωή μας.

Ας είναι ευλογημένος ο Θεός, η οδός μας.

 

Προσευχή της ημέρας.

Κύριε, όπως κάλεσες τους πρώτους μαθητές Σου με τον γλυκό, πειστικό, δυνατό λόγο Σου, κάλεσε κι εμένα. Θέλω όπως τους κοίταξες τους μαθητές με αγάπη, με ευσπλαχνία, με καλοσύνη, να με κοιτάξεις επίσης. Όπως τους δίδαξες, τους μίλησες, τους εξήγησες, επιθυμώ κι εγώ να μάθω τα πάντα ώστε να καρφωθούν τα διδάγματα Σου για πάντα μέσα στα ενδόμυχα της καρδιάς μου. Με την δύναμη που είχαν για να σε ακολουθήσουν, θα σε ακολουθήσω αφήνοντας όπως έκαναν εκείνοι τα πάντα. Κι αν χρειαστεί να αποχωριστώ από τα αγαπημένα πρόσωπα, την δουλειά, τα χόμπι μου ή οτιδήποτε άλλο που είναι σημαντικό για εμένα, θα το κάνω. Μόνο συνέχισε Κύριε να μου δίνεις την χάρη Σου, τον χρόνο Σου, την παρουσία Σου. Κι αυτό μου είναι αρκετό για να ζήσω και να διαθέσω όλο μου τον εαυτό μου για να δοξαστεί το όνομα Σου..

Προσευχή  του π. Πέτρου Χονγκ τ.Ι

Απόσπασμα από το προσευχητάρι ” Μέρα με την ημέρα με τον Θεό”.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου