Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

25 Νοεμβρίου 2022

                                            
Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

 

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ανάγνωσμα από το κατά Λουκά Άγιο Ευαγγέλιο  (21,29-33)

Τον καιρό εκείνο, είπε ο Ιησούς στους μαθητές του μια παραβολή:  «Προσέξτε τη συκιά και όλα τα δένδρα: όταν δείτε ότι βλαστάνουν, από μόνοι σας γνωρίζετε ότι το θέρος είναι κοντά. ΄Ετσι κι εσείς, όταν δείτε αυτά να συμβαίνουν, να γνωρίζετε ότι η βασιλεία του Θεού είναι κοντά. Αλήθεια σας λέω: δεν θα περάσει αυτή η γενιά έως ότου γίνουν όλα αυτά. Ο ουρανός και η γη θα περάσουν, αλλά τα λόγια μου δεν θα περάσουν».

Λόγος του Κυρίου

 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

“Τα λόγια μου δεν θα περάσουν ποτέ”

Μέσα στα πλαίσια ενός αποκαλυπτικού κλίματος, για το τέλος των καιρών που μας παρουσιάζουν οι ευαγγελικές περικοπές των τελευταίων ημερών, σήμερα έχουμε το κλείσιμο με την παραβολή της συκιάς και  με τη θαυμάσια υπόσχεση του Ιησού: ο ουρανός και η γη θα περάσουν, αλλά ο Λόγος μου δεν θα περάσει ποτέ.

Έτσι συμβαίνει και στη ζωή μας: περνούν οι κυβερνήσεις, οι πόλεμοι, οι οικονομίες, οι επιστημονικές ανακαλύψεις, αλλά ο Λόγος του Θεού δεν περνά ποτέ. Εάν είμαστε μαθητές του, κοιτάζοντας πίσω μας μπορούμε να διαβάσουμε τη ζωή μας ως μια σταδιακή αποκάλυψη της ευσπλαχνίας του Θεού, ως μια προοδευτική προσπάθεια να γίνουμε σύμμορφοι του Χριστού.

Αυτή η αργή μεταστροφή επέρχεται με τον καθημερινό στοχασμό του Λόγου, με την  ολοένα και  βαθύτερη  κοινωνία με το Πνεύμα του Κυρίου.

Ας μην αφήσουμε να μας ταράζουν τα γεγονότα της ζωής, ας μένουμε σταθεροί στο Λόγο που μας σώζει και γεμίζει την καρδιά μας, που μας καθιστά σταθερούς μπροστά στις περιπέτειες της ζωής. Ας μάθουμε, βοηθούμενοι από το Πνεύμα, να διαβάζουμε τα γεγονότα της ζωής  και της Εκκλησίας, αναγνωρίζοντας πως μοναδικό σημείο αναφοράς είναι και παραμένει ο Λόγος. Αυτόν το Λόγο ας ακούμε, ας τηρούμε, ας φυλάγουμε, γνωρίζοντας πως μπροστά σε όλες τις αλλαγές της ζωής, αυτός είναι ο μόνος που παραμένει αμετάβλητος.

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κύριε, έχω χάσει την επαφή μαζί Σου! Έχω ξεχάσει να διαβάσω τα σημάδια Σου! Κάθε μέρα κοιτώ δεξιά κι αριστερά για να βρω τις απαντήσεις από αλλού. Συμβαίνουν διάφορα πράγματα στη ζωή μου δίχως να καταλαβαίνω το γιατί. Αντί να ψάχνω τις λύσεις μαζί Σου μελετώντας τον λόγο Σου, κάθομαι κοιτώντας τον κινητό μου μήπως βρω κάτι που θα με βοηθήσει να βρω μια απάντηση σε αυτά που μου συμβαίνουν. Περιηγούμαι σε διάφορες ιστοσελίδες, σε ειδήσεις, σε συμβουλές μήπως και βρω κάτι. Όμως μόνο σε Σένα μπορώ να βρω την αληθινή μου λύση. Με την καθοδήγηση Σου θα καταλάβω το τι πραγματικά συμβαίνει στην ζωή διότι τα έχω χαμένα. Μάθε με Κύριε να διαβάζω πάλι τα σημάδια Σου για να επιλέγω αυτό που πραγματικά θα σε δοξάζει. Δίδαξε μου τους δρόμους Σου που οδηγούν στην σωτηρία της ψυχής μου. Και μην με αφήσεις ποτέ ν ’αποχωριστώ από Εσένα..

Προσευχή  του π. Πέτρου Χονγκ τ.Ι

Απόσπασμα από το προσευχητάρι ” Μέρα με την ημέρα με τον Θεό”.

 

 

(πηγή: episkopisyrou.gr)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου