Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

 

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

22 Νοεμβρίου 2022

                                   
Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ανάγνωσμα από το κατά Λουκά Άγιο Ευαγγέλιο  (21,5-11)

Τον καιρό εκείνο, σε κάποιους που έλεγαν για το ναό, ότι έχει στολιστεί με ωραίες πέτρες και με αφιερώματα, είπε ο Ιησούς: “Αυτά που βλέπετε, θα έλθουν μέρες που δεν θα μείνει πέτρα πάνω σε πέτρα που να μη γκρεμιστεί”. Τον ρώτησαν τότε και του είπαν: “Διδάσκαλε, πότε θα γίνουν αυτά και ποιο το σημάδι ότι αυτά πρόκειται να συμβούν;”

Κι εκείνος τους είπε: “Προσέξτε να μην παραπλανηθείτε. Διότι πολλοί θα έλθουν στο όνομά μου και θα λένε: «εγώ είμαι’ και `έφθασε ο καιρός». Μην τους ακολουθήσετε. Αλλά όταν ακούστε για πολέμους και ταραχές, μην τρομοκρατηθείτε, διότι αυτά πρέπει πρώτα να συμβούν, αλλά το τέλος δεν θα έλθει αμέσως”.

Τους έλεγε τότε: “Θα εξεγερθεί έθνος εναντίον έθνους και βασίλειο εναντίον άλλου βασιλείου και θα γίνουν μεγάλοι σεισμοί και κατά τόπους θα πέσει πείνα και επιδημίες και φοβερά γεγονότα και μεγάλα σημάδια απ’ τον ουρανό.

Λόγος του Κυρίου

 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

Ο Ιησούς σήμερα μας καλεί να είμαστε προσεκτικοί: “Προσέξτε να μην παραπλανηθείτε”.

Στην αποκάλυψη των καταστροφικών σημείων που θα συμβούν, πριν από το τέλος του κόσμου, γεννιέται αμέσως μέσα μας το ερώτημα: «Πότε Κύριε;” Φοβόμαστε τον θάνατο και προσπαθούμε να τον αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, προσπαθούμε να επιβιώσουμε με τις δικές μας λύσεις. Τώρα όμως, είναι ο καιρός της εμπιστοσύνης στο Θεό που είναι Πατέρας Πρόνοιας, που μας συνοδεύει σε κάθε στιγμή της ζωής μας και μας στηρίζει. Το να αναζητούμε λύσεις μακριά από Εκείνον, μας οδηγεί με βεβαιότητα στο θάνατο, που τόσο προσπαθούμε να αποφύγουμε και όχι στη ζωή.

Γι’ αυτό ο Ιησούς μας επαναλαμβάνει: “Προσέξτε μην ξεγελαστείτε»,  επειδή οι ψευδοπροφήτες που σπέρνουν το φόβο προβλέποντας το τέλος των καιρών, μόνο και μόνο για να εξαπατήσουν τους πιστούς, χρησιμοποιούν τα ίδια λόγια του Ιησού και  τολμούν ακόμη και να μιλούν στο όνομά του. Προσοχή! Η προσφορά σωτηρίας εκτός του σταυρού του Χριστού, είναι καθαρή απάτη. Αυτοί έχουν ως κίνητρο τη δίψα για εξουσία πάνω στους ανθρώπους και το χρήμα.

Η βασιλεία του Θεού είναι ήδη παρούσα και δεν εκδηλώνεται σε πράγματα λαμπερά, αλλά μέσα στη φτώχεια και στην αφάνεια, γι ‘αυτό μην ακούτε αυτές τις προφητείες του τρόμου.

Δεν είναι αρκετή η χριστιανική ετικέτα για να μιλά κάποιος για τον Ιησού. Πρέπει  να κατέχει το Άγιο Πνεύμα, που  δίνει το χάρισμα της  διάκρισης. Τα λόγια του Ιησού είναι αλήθεια και είναι σε πλήρη συμφωνία με την Ενσάρκωσή του. Η ζωή του μας δίνει τη μόνη αληθινή ερμηνεία για τη ζωή μας!

 

 

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κύριε, την περίοδο των εσχάτων καιρών μην με αφήσεις να παρασυρθώ από επιτήδειους που θα παριστάνουν τους Μεσσίες, και θα υπόσχονται πράγματα για να τους πιστέψω. Ο φόβος εξαιτίας της αστάθειας, της αβεβαιότητας, ας μην με αναστατώσει. Οι πόλεμοι ας μην με τρομοκρατήσουν. Οι τρομακτικοί σεισμοί ας μην ταράξουν την εμπιστοσύνη μου σ’ Εσένα. Κι αν ποτέ έρθει η πείνα ή η αρρώστια να μην με πιάσει η μοιρολατρία μου, αλλά η καρδιά μου να είναι πάντα στραμμένη προς Εσένα. Εσύ θα είσαι η ελπίδα μου, Κύριε. Μόνο σ’ Εσένα θα βασίζομαι και σε κανέναν άλλον. Γι’ αυτό σε παρακαλώ κάνε να ριζώσει η πίστη μου πάνω στον δικό Σου βράχο. Αξίωσέ με ώστε να έχω ακλόνητη, τυφλή, αδιάσπαστη πίστη σε Σένα. Η προσοχή μου ας είναι πάντα προσηλωμένη σε Σένα και βοήθησέ με να υπομένω τα πάντα μέχρι τον ερχομό Σου..

Προσευχή  του π. Πέτρου Χονγκ τ.Ι

Απόσπασμα από το προσευχητάρι ” Μέρα με την ημέρα με τον Θεό”.

 

 

 

πηγή: episkopisyrou.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου