Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας


ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 30ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

27 Οκτωβρίου 2022

                                            
Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ανάγνωσμα από το κατά Λουκά Άγιο Ευαγγέλιο  (13,31-35)

Εκείνη την ώρα έφθασαν κάποιοι Φαρισαίοι και του είπαν: “Σήκω και φύγε απ’ εδώ, διότι ο Ηρώδης θέλει να σε σκοτώσει”. Κι εκείνος τους είπε: “Πηγαίνετε να πείτε σ’ αυτήν την αλεπού: `Σήμερα και αύριο διώχνω τα δαιμόνια και θεραπεύω, ενώ την τρίτη μέρα θα ολοκληρωθώ. Είναι όμως απαραίτητο σήμερα και αύριο και την επόμενη μέρα να ακολουθήσω το δρόμο μου, επειδή δεν είναι δυνατό να πεθάνει ένας προφήτης έξω απ’ την Ιερουσαλήμ.

Ιερουσαλήμ, Ιερουσαλήμ, που σκοτώνεις τους προφήτες και λιθοβολείς αυτούς που στέλνονται σε σένα! Πόσες φορές δε θέλησα να συγκεντρώσω τα παιδιά σου με τον τρόπο που η όρνιθα συγκεντρώνει τα κλωσσόπουλα της κάτω απ’ τις φτερούγες της, και δε θελήσατε. Ιδού, εγκαταλείπεται το σπίτι σας στα χέρια σας. Αλλά σας λέω πως δε θα με ξαναδείτε έως τότε που θα πείτε: `ευλογημένος ο ερχόμενος στο όνομα του Κυρίου!’.

Λόγος του Κυρίου

 

 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

Ο Ιησούς έκλαψε μπροστά στην Ιερουσαλήμ: «Ήρθα να σε αναζητήσω, όπως μια όρνιθα αναζητά να συγκεντρώσει τα κλωσσόπουλα της, αλλά εσύ δεν θέλησες, δεν το επέτρεψες, δεν παραδόθηκες στην αγάπη».

Πρέπει να φοβόμαστε όταν αισθανόμαστε πως δεν είμαστε πια ικανοί να μείνουμε με τον Κύριο, πρέπει να μπούμε σε κρίση, να μην επαναπαυθούμε.

Η εσωτερική στάση που είναι καθοριστική ώστε να μην επιτρέψει στον διάβολο να μπει στην καρδιά μας είναι η αγάπη στον Ιησού, το πάθος για Εκείνον, η επιλογή να ακολουθούμε μόνο τον Κύριο. «Ποιος θα μπορέσει να μας χωρίσει από την αγάπη του Χριστού;» Κανένας. Το πάθος, η αγάπη για τον Ιησού είναι  το απόρθητο προπύργιο στη μάχη ενάντια στο κακό.

 

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κύριε, σκοτεινές δυνάμεις έχουν κυριαρχήσει στον κόσμο. Με δόλιους τρόπους προσπαθούν να ρίξουν κάτω τους πιστούς Σου. Τα ψέματά τους είναι πολλά. Βαφτίζουν το κακό καλό και αντίστροφα το καλό κακό. Επιχειρούν μέρα νύχτα να μας πείσουν ότι η σκληρότητα της καρδιάς είναι καλύτερη από την καλοσύνη, το συμφέρον καλύτερο από την αλληλοβοήθεια, το χρήμα καλύτερο κι από την εμπιστοσύνη. Σκοτώνουν τις ψυχές με τις αμφιβολίες, τις ανησυχίες, τις απελπισίες για να ταράξουν τις καρδιές όλων όσων Σου είναι σταθερά δεμένοι με Σένα. Θέλουν λυσσαλέα να απομακρυνθούμε από Εσένα. Ενδυνάμωσε την πίστη μας, Κύριε, σ’ Εσένα. Δώσε μας άφθονη δύναμη, θάρρος για ν’ αντιστεκόμαστε στο κακό σε όλες τις μορφές του. Χορήγησε μας πνεύμα διάκρισης ώστε να μην πέσουμε στις παγίδες του. Βοήθησε μας να μην παρατάμε τον αγώνα εναντίον του αλλά σταθούμε όρθιοι δίχως να κάνουμε βήμα πίσω και να τον κατατροπώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Προσευχή  του π. Πέτρου Χονγκ τ.Ι

Απόσπασμα από το προσευχητάρι ” Μέρα με την ημέρα με τον Θεό”.

 

 

 

(πηγή: episkopisyrou.gr)

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου