Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

 

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

23 Μαΐου 2022

 

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 

Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (14, 21-26)

Εκείνος που κατέχει τις εντολές μου και τις τηρεί, αυτός είναι που με αγαπά. Κι αυτός που

με αγαπά, θα αγαπηθεί απ’ τον Πατέρα μου κι εγώ θα το αγαπήσω και θα του  φανερώσω τον εαυτό μου”.

Του λέει ο Ιούδας, όχι ο Ισκαριώτης: “Κύριε, τι συνέβηκε και μέλλεις να φανερώσεις τον εαυτό σου σε μας κι όχι στον κόσμο;” Αποκρίθηκε ο Ιησούς και του είπε: “Αν κάποιος με αγαπά, θα τηρήσει το λόγο μου και ο Πατέρας μου θα τον αγαπήσει και θα έλθουμε σ’αυτόν και θα κατοικήσουμε σ’αυτόν. Αυτός που δε με αγαπά δε τηρεί τα λόγια μου. Και τα λόγια που ακούτε δεν είναι δικά μου, αλλά του Πατέρα που με έστειλε.

Αυτά τα λόγια σας είπα, όσο ήμουν ακόμα κοντά σας. Αλλά ο Παράκλητος, το Πνεύμα της αλήθειας, που ο Πατέρας θα στείλει στο όνομά μου, εκείνος θα σας τα διδάξει όλα και θα σας υπενθυμίσει όλα όσα εγώ σας είπα.

 

Λόγος του Κυρίου

 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

Ο Ιησούς στο σημερινό Ευαγγέλιο, μας φανερώνει ένα μυστικό για να διαφυλάξουμε την παρουσία του ανάμεσα μας. Ποιο είναι αυτό; «Ζήτα το Άγιο Πνεύμα».

Είναι το Άγιο Πνεύμα που «διδάσκει τα πάντα», ακόμη και το πώς να αγαπάμε και το πώς να πλησιάσουμε το Θεό.

Λοιπόν μην περιμένεις την γιορτή της Πεντηκοστής για να το επικαλεστείς, αλλά κάνε πιο συχνή την προσευχή σου προς αυτό, αυτή την περίοδο: επικαλέσου το κάθε πρωί, ώστε να γίνει πιο δυνατή η σχέση σου μαζί του.

Εάν θέλουμε να αγαπούμε το Θεό και τα αδέλφια μας, έχουμε ανάγκη το Άγιο Πνεύμα.

Και όταν το λαβαίνουμε, λαβαίνουμε τα θαυμάσια δώρα, τη Σοφία, τη Φρόνηση, τη Συμβουλή, την Ανδρεία, τη Γνώση, την Ευσέβεια, το Φόβο του Θεού στα οποία μπορούμε να βασιστούμε.

Καθώς το Άγιο Πνεύμα που δίνει τη ζωή κατοικεί μέσα μας, σου εύχομαι, αυτή την εβδομάδα να ανακαλύψεις αυτή την πηγή της ζωής που μας δώρισε ο Ιησούς, αυτή τη φλόγα που καίει συχνά κάτω από τις στάχτες του εγωισμού μας.

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Στείλε, Κύριε, το Άγιο Σου Πνεύμα, τον παράκλητο για να μας διδάξει όλα όσα μας έχεις μάθει και να φέρει στη μνήμη μας τον πολύτιμο λόγο Σου. Μάθε μας να μελετούμε τον λόγο για να τρέφεται η καρδιά μας από τις συμβουλές Σου. Οι παραβολές Σου ας καθαρίσουν την καρδιά μας από κάθε δόλο. Τα θαύματά Σου ας γιατρέψουν κάθε πόνο και αναπηρία μέσα μας. Οι διάλογοί Σου με τους μαθητές να μας αποκαλύψουν τα μεγαλεία του Θεού Πατέρα. Ο ζήλος Σου για το έργο του να εμπνέει τον δικό μας ζήλο. Η αγάπη Σου για όλο τον κόσμο ας γίνει και δική μας. Βοήθησε μας να τηρούμε τον λόγο Σου πάντοτε ώστε να εκπέμψουμε το δικό Σου φως σε όλους όσους βρίσκονται στο σκοτάδι. Κάνε μας να μεταδίδουμε την ελπίδα Σου για να βρίσκουν οι άνθρωποι καταφύγιο σε Σένα. Αξίωσε μας πάντοτε παρά τις αδυναμίες μας να γίνουμε απόστολοι του λόγου Σου.

Προσευχή  του π. Πέτρου Χονγκ τ.Ι

Απόσπασμα από το προσευχητάρι ” Μέρα με την ημέρα με τον Θεό”.

 

 

(πηγή: episkopisyrou.gr)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 1-2 Απριλίου 2023

Οικισμός Ενορία 1–2 Απριλίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 19.30 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου