ΛΕΣΒΟΣ: “ΣΚΑΛΑΜΒΡΙΑΝΕΣ ” ΜΟΝΑΧΕΣ – ΜΕΡΟΣ Β΄

7

ΛΕΣΒΟΣ:  “ΣΚΑΛΑΜΒΡΙΑΝΕΣ ” ΜΟΝΑΧΕΣ – ΜΕΡΟΣ Β΄

Παρουσιάσαμε πριν ένα μήνα το συγκεκριμένο μοναχικό τάγμα, το οποίο σε συνεργασία με την “ Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου ” αποφάσισε να στείλει μοναχές στη Λέσβο, για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες. Η πρώτη ομάδα εργάστηκε τον Αύγουστο και ήδη είναι στο νησί οι μοναχές που θα εργαστούν το μήνα Σεπτέμβριο. Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους, παρασκευάζουν 150 γεύματα / ημέρα, διδάσκουν αγγλικά, φροντίζουν παιδιά και συνεργάζονται με τη γαλλόφωνη (αφρικανική) τοπική καθολική κοινότητα. Οι νεοαφιχθείσες είναι η αδ. Erica Ortiz, η αδ. Maria Rosa Zanchin και η αδ. Clarise Barp. Μαζί τους η ιταλίδα δημοσιογράφος Maria Vittoria Cazzole, η οποία έχει συμμετάσχει και σε άλλες αποστολές του Τάγματος.
Όπως δήλωσε η Επαρχιακή Ηγουμένη αδ. Milva Caro, ανακοινώνοντας τη νέα αποστολή “Ανάμεσα σε τόσα κλειστά λιμάνια, στη Λέσβο συναντάς ανοιχτές καρδιές, απ` όλα τα μέρη του πλανήτη και κάθε πίστης, με ένα κοινό παρανομαστή την ελπίδα να ζήσουν σε ένα καλύτερο κόσμο ”

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Πρακτορείο FIDES

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου