Ελευθερώθηκε ο Καθολικός Ιερέας Π. Τερεσίτο Σουγκανόμπ που κρατούσαν οι Τζιχαντιστές

Ελευθερώθηκε ο Καθολικός Ιερέας Π. Τερεσίτο Σουγκανόμπ που κρατούσαν οι Τζιχαντιστές

Οι τζιχαντιστές είχαν καταλάβει την πόλη Μαράουι από τον Μάιο
Ελεύθερος αφέθηκε ένας καθολικός ιερέας που είχε πέσει θύμα απαγωγής από τζιχαντιστές οι οποίοι έχουν καταλάβει εδώ και τέσσερις μήνες ένα μέρος της πόλης Μαράουι στις νότιες Φιλιππίνες, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Ο πατέρας Τερεσίτο Σουγκανόμπ εμφανίστηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε στο γενικό επιτελείο του στρατού στη Μανίλα. Αφέθηκε ελεύθερος το Σάββατο το βράδυ όταν ο στρατός των Φιλιππίνων έθεσε υπό τον έλεγχό του ένα τέμενος στη Μαράουι που χρησίμευε ως κέντρο επιχειρήσεων των ισλαμιστών.
Στις 23 Μαΐου εκατοντάδες τζιχαντιστές που δηλώνουν ότι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος έσπειραν χάος στη Μαράουι καταλαμβάνοντας πολλές συνοικίες της μουσουλμανικής αυτής πόλης που βρίσκεται στο νησί Μιντανάο των Φιλιππίνων. Σύμφωνα με τις αρχές, επρόκειτο για μια απόπειρα να δημιουργήσουν ένα χαλιφάτο, όπως αυτό του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ.
Έκτοτε περισσότεροι από 800 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και ολόκληρες συνοικίες της Μαράουι έχουν καταστραφεί από τις συγκρούσεις. Οι ισλαμιστές αντιστέκονται στην εκστρατεία βομβαρδισμών που εξαπολύει ο στρατός των Φιλιππίνων με την υποστήριξη των ΗΠΑ.
Ο «πατέρας Τσίτο» είχε απαχθεί μαζί με δεκάδες μέλη του ποιμνίου του από τον καθεδρικό ναό της Μαράουι την πρώτη ημέρα των μαχών. Οι ισλαμιστές είχαν δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τη λεηλασία του ναού, με το οποίο ζητούσαν από τον πρόεδρο της χώρας Ροντρίγο Ντουτέρτε να ανακαλέσει τον στρατό και να τερματίσει την επιχείρηση εναντίον τους.
Τότε ο ιερέας είχε δηλώσει ότι οι ισλαμιστές κρατούν 240 «αιχμαλώτους πολέμου», μεταξύ αυτών καθηγητές, εργάτες και ξυλουργούς στην πλειονότητά τους χριστιανοί και μέλη τοπικών φυλών.
Σύμφωνα με τον απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον εκπρόσωπο του στρατού, τον στρατηγό Ρεστιτούτο Παντίγια, 673 ισλαμιστές, 47 άμαχοι και 149 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις.

Επίσης 40 με 60 αιχμάλωτοι εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια των τζιχαντιστών, επεσήμανε ο στρατηγός, ενώ εκτίμησε σε περίπου 80 τον αριθμό των ισλαμιστών.

πηγή; Εκκλησία on line
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Εννεαήμερο Ιεράς Καρδίας (3η ημέρα)

  ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΝΕΑΗΜΕΡΟΥ –Εις το όνομα του Πατρός, και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. –Αμήν. 1.Πράξη συντριβής: Αμάρτησα, Θεέ μου,

ANGELUS 3ης Ιουλίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ  ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Στο Ευαγγέλιο της Θείας Λειτουργίας της σημερινής

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου