Αντίο στη Laura, (που πέθανε από αγάπη για την κόρη της)

Αντίο στη Laura,
(που πέθανε από αγάπη για την κόρη της)

Είχε κλείσει τα 34 χρόνια, η γυναίκα που το 2013, ήδη άρρωστη από Sla, αρνήθηκε να υποβληθεί σε άμβλωση: ένα σύμβολο αγάπης για την γιορτή της μητέρας.

Μόλις είχε εορτάσει την τέταρτη επέτειο γάμου με τον σύζυγό της. Την επόμενη μέρα, η 34χρονη από το Ρίμινι, LauraGrassi, ανέβηκε στους ουρανούς. Στις 22 του Απρίλη έχοντας έτσι αφήσει μια οικογένεια αποτελούμενη από τον σύζυγό της Ugoκαι από την κόρη της Alessia, τριών χρόνων.

Πρόκειται για την αγάπη, γύρω από την οποία περιστρέφεται η ιστορία της Laura, ένα αληθινό σύμβολο στης γιορτής της μητέρας, που εορτάζεται την επόμενη Κυριακή.

Μια ιστορία που κάνει να ανθίζουν τα πρώτα μπουμπούκια το 2010, όταν η Laura και ο Ugo λαμβάνουν μέρος σ’ ένα τμήμα προπαρασκευαστικής προετοιμασίας για το γάμο. Όπως τόσα ζευγάρια, και το δικό τους προδιέγραφε ένα μέλλον κοινό, γεμάτο χαρές αλλά και πόνο.

Ίσως δεν το περίμεναν, ωστόσο, βρέθηκαν αντιμέτωποι από πολύ νωρίς με έναν πρώτο μεγάλο πόνο. Στο τέλος του 2010 η Laura διαγνώστηκε με μυατροφική πλευρική σκλήρυνση, κοινώς ονομαζόμενη Sla, μια ασθένεια που συνήθως εξελίσσεται αργά έως την τελική κατάληξη.

Είναι ένας κεραυνός εν αιθρία, που δεν αποθαρρύνει τους δύο νέους από το να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Παντρεύονται στις 21 Απριλίου 2012. Ούτε ένα χρόνο  μετά, απροσδόκητα, η Laura συνειδητοποιεί ότι είναι έγκυος.

Μπροστά στα μάτια της και του συζύγου της, παίρνει σάρκα και οστά ένα δίλημμα. Οι γιατροί συστήνουν έντονα την άμβλωση. Αλλά η Laura, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει το ρίσκο που αναλαμβάνει, αποφασίζει να εγκαταλείψει την κούρα της και να φέρει εις πέρας την εγκυμοσύνη. Η αγάπη για τη ζωή που φέρει στη μήτρα της είναι πιο δυνατή.

Η μικρή Alessiaγεννήθηκε εννέα μήνες αργότερα. Σε μία βιντεοσκοπημένη συνέντευξη στο Avvenireο μπαμπάς Ugoδιηγήθηκε: «Όταν γεννήθηκε η Alessiaήταν μια τεράστια ευτυχία για όλους, στην αίθουσα του χειρουργείου ανάμεσα σε φίλους και συγγενείς ήμασταν δεκατέσσερα άτομα. Ήταν μια μεγάλη γιορτή».Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο RestodelCarlinoο Ugoδιηγείται επίσης μια άλλη σημαντική στιγμή που έζησε η οικογένειά του, στις 16 Οκτωβρίου 2013, όταν έλαβε το χάδι του Πάπα Φραγκίσκου κατά τη διάρκεια μιας γενικής ακρόασης. «Θυμάμαι πολύ καλά εκείνη την ημέρα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου – εξηγεί – ο Φραγκίσκος μας πλησίασε, μας μίλησε, έπαιξε με την κόρη μας, και μας ευχήθηκε να συνεχίσουμε έτσι. Αυτό κάναμε, για όλο το διάστημα που η Laura παρέμεινε στη ζωή».

ια διαδρομή κατά την οποία η Laura«αγωνίστηκε ενάντια στην νόσο με μεγάλη αξιοπρέπεια», διηγείται στο Avvenireο Ugo. Ο οποίος δηλώνει ότι η σύζυγός του είχε ετοιμάσει αυτόν και την κόρη τους Alessiaγια τη στιγμή του αποχωρισμού, αφήνοντάς τους οδηγίες για μετά. «Ακόμη και για την κηδεία τα είχε όλα σκεφτεί, επιλέγοντας τα αναγνώσματα και διασφαλίζοντας ότι όλοι οι φίλοι της θα έρχονταν να της προσφέρουν ένα άσπρο τριαντάφυλλο», προσθέτει.

Κατά την ομιλία της διεξόδου τελετής, η οποία τελέστηκε στην εκκλησία του Αγίου  Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ο επίσκοπος του  ο επίσκοπος του Ρίμινι, σεβασμιότατος FrancescoLambiasi, αποκάλεσε τη Laura«μια αληθινή μαρτυρία της αγάπης του Θεού διότι μέσα στην απλότητά της έμαθε να αγκαλιάσει μέχρι το βάθος το σταυρό , αναγνωρίζοντας  την αγάπη του Ιησού  σ’ αυτήν ,  στα σημεία του πάθους του. Ο επίσκοπος υπενθύμισε  ότι ¨όποιος πήγαινε να την επισκεφθεί  στο σπίτι έμεινε κατάπληκτος  και εντυπωσιασμένος  διαπιστώνοντας την φιλοξενία  και τη διαθεσιμότητά της, και όχι την ασθένειά της

Ο π. Marcello Zammarchi, υποδιευθυντής του Ιεροσπουδαστηρίου  της Εκκλησιαστικής επαρχίας του Riminiπου πάντρεψε  τον Ugo και την Laura , δήλωσε ότι  “η ζωή της  τελείωσε  με μια μεγάλη χάρη”.  Στην πνευματική γραπτή διαθήκη  η Laura  άφησε  αυτά τα λόγια  για να εισχωρήσουν  στην καρδιά  των αγαπητών της: “ Μου ζητήθηκε πολύ και μου δώσατε ακόμη περισσότερο”.

Δεν έχει αμφιβολίες για το σύζυγό της τον Ugo: “ Το όμορφο παράδειγμά του,  πιστεύω, γράφει, ότι θα παραμείνει όπως επίσης και ο σεβασμός  για το μυστήριο του γάμου και για τη ζωή”.

Αυτή είναι η ιστορία της Lauraς, ένα σύμβολο  της γιορτής της μητέρας.

ρφ (μετάφραση)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου