Λαοθάλασσα στη λιτανεία του Μαύρου Ναζωραίου στη Μανίλα

Λαοθάλασσα στη λιτανεία του Μαύρου Ναζωραίου στη Μανίλα

Απίστευτες σκηνές με εκατομμύρια Φιλιππινέζους – ξυπόλητους στην πλειοψηφία – να ακολουθούν την ετήσια λιτανεία ενός μαύρου αγάλματος του Χριστού εκτυλίσσονται στη Μανίλα.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας λόγω της τρομοκρατικής απειλής και των βομβιστικών επιθέσεων στο νότιο τμήμα της χώρας με 7.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός για να προστατέψουν τους Ρωμαιοκαθολικούς πιστούς.

7.000 αστυνομικοί ανέλαβαν την περιφρούρηση της εντυπωσιακής πομπής στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων (Φωτογραφία: ΑΡ)

Η αστυνομία υπολογίζει ότι έως και πέντε εκατομμύρια άνθρωποι θα λάβουν μέρος στη λιτανεία του «Μαύρου Ναζωραίου» που ξεκίνησε το πρωί και θα ολοκληρωθεί το βράδυ.

Οι αρχές απαγόρευσαν την οπλοφορία και την κατανάλωση αλκοόλ, μπλόκαραν το σήμα των κινητών στους δρόμους απ’ όπου περνά η πομπή, ενώ απαγόρευσαν τις υπερπτήσεις αεροσκαφών και την παρουσία σκαφών στον κόλπο της Μανίλας κι ένα ποτάμι.

Πολλοί πιστοί ανέβηκαν ακόμη και σε δέντρα κατά μήκος της πομπής ελπίζοντας να αγγίξουν το άγαλμα του Μαύρου Ναζωραίου (Φωτογραφία: ΑΡ)

Παρά τις απειλές για την ασφάλειά τους και αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες – με τον υδράργυρο στους 30 βαθμούς Κελσίου – μια ανθρωποθάλασσα πιστών κύκλωσε το άρμα με το άγαλμα σε φυσικό μέγεθος του Χριστού που πιστεύεται ότι μετέφεραν στη χώρα Ισπανοί ιεραπόστολοι από το Μεξικό με μια γαλέρα το 1606. Η γαλέρα έπιασε φωτιά, αλλά το άγαλμα, αν και μαύρισε από τις φλόγες, επέζησε της καταστροφής.

Η ετήσια λιτανεία του Μαύρου Ναζωραίου στη Μανίλα είναι από τις πιο εντυπωσιακές εκδηλώσεις αφοσίωσης των ρωμαιοκαθολικών (Φωτογραφία: ΑΡ)

Ορισμένοι θεωρούν ότι η επιβίωσή του αγάλματος από φωτιές, σεισμούς και τους βομβαρδισμούς στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αποδεικνύει τις θαυματουργικές του ιδιότητες.

Πολλοί πιστοί πολιόρκησαν το άγαλμα ελπίζοντας να το ασπαστούν ή να το αγγίξουν, όσοι δεν τα κατάφεραν,  πέταξαν πετσέτες στους εθελοντές πάνω στο άρμα, για να τις τρίψουν πάνω στο άγαλμα, πιστεύοντας ότι θεραπεύει διάφορες ασθένειες και φέρνει ευλογία και καλή τύχη.

Μέχρι το μεσημέρι (τοπική ώρα) πάνω από 600 άτομα δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού για μικροτραύματα, εξάντληση και λιποθυμικά επεισόδια.

Πηγή: iefimerida.gr

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου