Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ (Από την συνέντευξη του Πάπα Φραγκίσκου στην εφημερίδα LA STAMPA)

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ
(Από την συνέντευξη του Πάπα Φραγκίσκου στην εφημερίδα LA STAMPA)


 ΕΡΩΤΗΣΗ: Η ενότητα των Χριστιανών είναι μία προτεραιότητα για σας;

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ: «Ναι, για μένα ο οικουμενισμός έχει την προτεραιότητα. Σήμερα υφίσταται ο οικουμενισμός του αίματος. Σε μερικές χώρες σκοτώνουν τους χριστιανούς επειδή φορούν έναν σταυρό ή έχουν μία Βίβλο, και πριν τους θανατώσουν δεν τους ρωτούν αν είναι Αγγλικανοί, Λουθηρανοί, Καθολικοί ή Ορθόδοξοι. Το αίμα είναι ανάμικτο. Γι' αυτούς που δολοφονούν, είμαστε Χριστιανοί. Ενωμένοι στο αίμα, αν και μεταξύ μας δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα προς την ενότητα και ίσως δεν έφτασε ακόμη ο καιρός.

Η ενότητα είναι μία χάρις, την οποία οφείλουμε να ζητήσουμε. Γνώριζα στο Αμβούργο έναν εφημέριο που ακολουθούσε την υπόθεση μακαριωνυμίας ενός Καθολικού ιερέα, ο οποίος αποκεφαλίστηκε από τους Ναζί, επειδή δίδασκε την κατήχηση στα παιδιά. Μετά από αυτόν, στη σειρά των καταδικασμένων, ήταν ένας Λουθηρανός πάστορας, που θανατώθηκε για τον ίδιο λόγο. Το αίμα τους έχει αναμιχθεί.

Εκείνος ο εφημέριος μου διηγήθηκε πως πήγε στον Επίσκοπο και του είπε: “Συνεχίζω να παρακολουθώ την υπόθεση, αλλά και των δύο, όχι μόνο του Καθολικού”.

Αυτός είναι ο οικουμενισμός του αίματος. Υπάρχει και σήμερα, αρκεί να διαβάσεις τις εφημερίδες. Αυτοί που δολοφονούν τους Χριστιανούς δεν σου ζητούν την ταυτότητα για να μάθουν σε ποια Εκκλησία βαπτίστηκες. Πρέπει να λάβουμε υπόψη αυτή την πραγματικότητα».


 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου