Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ (Από την συνέντευξη του Πάπα Φραγκίσκου στην εφημερίδα LA STAMPA)

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ
(Από την συνέντευξη του Πάπα Φραγκίσκου στην εφημερίδα LA STAMPA)


 ΕΡΩΤΗΣΗ: Η ενότητα των Χριστιανών είναι μία προτεραιότητα για σας;

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ: «Ναι, για μένα ο οικουμενισμός έχει την προτεραιότητα. Σήμερα υφίσταται ο οικουμενισμός του αίματος. Σε μερικές χώρες σκοτώνουν τους χριστιανούς επειδή φορούν έναν σταυρό ή έχουν μία Βίβλο, και πριν τους θανατώσουν δεν τους ρωτούν αν είναι Αγγλικανοί, Λουθηρανοί, Καθολικοί ή Ορθόδοξοι. Το αίμα είναι ανάμικτο. Γι' αυτούς που δολοφονούν, είμαστε Χριστιανοί. Ενωμένοι στο αίμα, αν και μεταξύ μας δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα προς την ενότητα και ίσως δεν έφτασε ακόμη ο καιρός.

Η ενότητα είναι μία χάρις, την οποία οφείλουμε να ζητήσουμε. Γνώριζα στο Αμβούργο έναν εφημέριο που ακολουθούσε την υπόθεση μακαριωνυμίας ενός Καθολικού ιερέα, ο οποίος αποκεφαλίστηκε από τους Ναζί, επειδή δίδασκε την κατήχηση στα παιδιά. Μετά από αυτόν, στη σειρά των καταδικασμένων, ήταν ένας Λουθηρανός πάστορας, που θανατώθηκε για τον ίδιο λόγο. Το αίμα τους έχει αναμιχθεί.

Εκείνος ο εφημέριος μου διηγήθηκε πως πήγε στον Επίσκοπο και του είπε: “Συνεχίζω να παρακολουθώ την υπόθεση, αλλά και των δύο, όχι μόνο του Καθολικού”.

Αυτός είναι ο οικουμενισμός του αίματος. Υπάρχει και σήμερα, αρκεί να διαβάσεις τις εφημερίδες. Αυτοί που δολοφονούν τους Χριστιανούς δεν σου ζητούν την ταυτότητα για να μάθουν σε ποια Εκκλησία βαπτίστηκες. Πρέπει να λάβουμε υπόψη αυτή την πραγματικότητα».


 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση, 5 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022   Κατήχηση περί διακρίσεως: 4. Τα στοιχεία της διακρίσεως. Η αυτογνωσία  

Από τον Άγιο Φραγκίσκο στη Μέση Τήνου

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε με επισημότητα η Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Πεντόστρατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου