Κυριακή των Βαϊων στη Σάμο

Κυριακή των Βαϊων στη Σάμο


Ξανάζησε την είσοδο του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ,  η ενορία της Σάμου χθες Κυριακή 9 Απριλίου 2017. Οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο της εκκλησίας και αφού ακούστηκε το Ευαγγέλιο της ημέρας και ευλογήθηκαν τα Βάγια, ο συγκεντρωμένος λαός του Κυρίου προχώρησε ψέλνοντας  με λιτανεία και προς το εσωτερικό του Ναού όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία της ημέρας.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον εφημέριο π. Ριχάρδο Ταρασκέβιτς ο οποίος ήρθε στην Σάμο από το νησί της Τήνου ενώ την ίδια ημέρα αναχώρησε για Μύκονο, όπου είναι επίσης εφημέριος και εκεί, για να τελέσει την Θεία Λειτουργία.

Ικανοποιητικός αριθμός πιστών συμμετείχε στην Θ. Λειτουργία ενώ είχε και την ευκαιρία, πριν αυτής, όσοι το ήθελαν να εξομολογηθούν  έτσι ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα να ζήσουν όπως αρμόζει σε ένα Χριστιανό αυτές τις Άγιες ημέρες.

Αναγνώστες διάβασαν το λόγο του Θεού ενώ κατά την ομιλία του ο εφημέριος τόνισε το νόημα της ημερών αλλά και πάνω στην σημερινή εορτή της Χριστιανοσύνης. 

Υμφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου