Κυριακή των Βαϊων στη Σάμο

Κυριακή των Βαϊων στη Σάμο


Ξανάζησε την είσοδο του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ,  η ενορία της Σάμου χθες Κυριακή 9 Απριλίου 2017. Οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο της εκκλησίας και αφού ακούστηκε το Ευαγγέλιο της ημέρας και ευλογήθηκαν τα Βάγια, ο συγκεντρωμένος λαός του Κυρίου προχώρησε ψέλνοντας  με λιτανεία και προς το εσωτερικό του Ναού όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία της ημέρας.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον εφημέριο π. Ριχάρδο Ταρασκέβιτς ο οποίος ήρθε στην Σάμο από το νησί της Τήνου ενώ την ίδια ημέρα αναχώρησε για Μύκονο, όπου είναι επίσης εφημέριος και εκεί, για να τελέσει την Θεία Λειτουργία.

Ικανοποιητικός αριθμός πιστών συμμετείχε στην Θ. Λειτουργία ενώ είχε και την ευκαιρία, πριν αυτής, όσοι το ήθελαν να εξομολογηθούν  έτσι ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα να ζήσουν όπως αρμόζει σε ένα Χριστιανό αυτές τις Άγιες ημέρες.

Αναγνώστες διάβασαν το λόγο του Θεού ενώ κατά την ομιλία του ο εφημέριος τόνισε το νόημα της ημερών αλλά και πάνω στην σημερινή εορτή της Χριστιανοσύνης. 

Υμφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου