ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου2018, τελέστηκε η πανήγυρη της Βαπτίσεως του Κυρίου στην ενορία της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Βαθύ της Σάμου. Το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία με την παρουσία ενοριτών αλλά και προσφύγων, οι οποίοι από νωρίς είχαν αρχίσει να καταφθάνουν  στον ενοριακό μας Ναό.

Όλες αυτές τις ημέρες ο Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς, έτσι και αυτή την ημέρα η ενορία μας έζησε στιγμές που είχε να ζήσει από την εποχή που την εξυπηρετούσε η μοναχική κοινότητα των Λευκών Πατέρων της Αποστολής της Αφρικής.

Ο Λόγος του Κυρίου ακούστηκε στα Γαλλικά και στα Ελληνικά όπως και η ομιλία που έγινε δε δύο γλώσσες από τον εφημέριο μας, π. Ριχάρδο Ταρασκέβιτς. Η μετάφραση στη γαλλική γλώσσα έγινε με την πολύτιμη βοήθεια της αδελφής Λουκίας του Τάγματος των Αδελφών του Ελέους που έρχονται από την Σύρο και παρέχουν την πολύτιμη Διακονία τους και που ως ενορία τις ευχαριστούμε ιδιαίτερα, τόσο την Ηγουμένη Αδελφή Άννα, την Αδελφή Λουκία και την Αδελφή Μαρία.

Θέλουμε επ’ ευκαιρίας αυτής να ευχαριστήσουμε και τον Επίσκοπό μας, Σεβασμιότατο Νικόλαο αλλά και τον εφημέριο μας, π. Ριχάρδο που μεριμνούν για την πνευματική και υλική πρόοδο της ενορίας μας.

Κατά την ομιλία του ο εφημέριος μας, εξήγησε τα βιβλικά κείμενα που ακούστηκαν αλλά και την σημασία της εορτής στην Ζωή μας.

υμφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 3 Δεκεμβρίου 2022                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου