Κλιματική αλλαγή: εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμo

Κλιματική αλλαγή: εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμo

Ξεκίνησε σε όλο τον κόσμο και σε πάνω από εκατό πόλεις της Ιταλίας, η διαμαρτυρία που έχει ως στόχο να επιστήσει την προσοχή στην τρέχουσα κλιματική αλλαγή. Χιλιάδες νέοι, φοιτητές και εργαζόμενοι διαδηλώνουν για να ζητήσουν από την εθνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια πολιτική νέα μέτρα υπέρ του περιβάλλοντος.

Κατεβαίνουμε στην πλατεία για να υπερασπιστούμε το περιβάλλον: αυτό συμβαίνει στον κόσμο και αυτές τις μέρες έγινε και στην Ιταλία. Από το Μιλάνο έως τη Μεσίνα, σε πάνω από εκατό πόλεις, χιλιάδες νέοι, φοιτητές και εργαζόμενοι διαδήλωσαν για να ζητήσουν από την πολιτική νέα μέτρα για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος, για να ενθαρρύνουν για ένα εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης και του σεβασμού προς τους πόρους του πλανήτη μας. Global Strike For The Future  (Παγκόσμια Απεργία Για Το Μέλλον), αυτό είναι το όνομα της παγκόσμιας κινητοποίησης που ξεκίνησε το χειμώνα του 2018 από τη δεκαπεντάχρονη Σουηδή Greta Thunberg. Η νεαρή ακτιβίστρια που ξεκίνησε από απλές μοναχικές εκδηλώσεις στους δρόμους, εισακούστηκε και από την Cop24, Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την αλλαγή του κλίματος που πραγματοποιήθηκε στο Κατοβίτσε, στην Πολωνία.

Οι νεαροί φοιτητές έτοιμοι να διαδηλώσουν για μια αλλαγή ρυθμού

«Ως φοιτητής φυσικών επιστημών, μπορώ να συνειδητοποιήσω πόση βιοποικιλότητα έχει τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο», δήλωσε ο Riccardo Nanni, νεαρός ακτιβιστής από τη Ρώμη, στα μικρόφωνα του Radio Vaticana Italia. Ο Nanni, με δεκάδες άλλους νέους φοιτητές της Ρώμης, είναι μεταξύ τω ακτιβιστών και υποστηρικτών της εκδήλωσης που έλαβε μέρος στη Ρώμη στην Πλατεία Madonna di Loreto, σε μια συνακολουθία με πολλές άλλες πόλεις της Ιταλίας. «Αυτό που ελπίζω είναι όλοι θα μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι εμείς οι νέοι είμαστε τόσοι πολλοί που επιθυμούμε μια διαφορετική οικονομία βασισμένη στη μείωση των αερίων θερμοκηπίου και του Διοξειδίου του άνθρακα»,  δήλωσε ο Nanni, προσθέτοντας: «Είμαστε το μέλλον αυτού του κόσμου, εμείς θα κληρονομήσουμε τη Γη και επιθυμούμε να την αφήσουμε καλύτερη από ότι την παραλάβαμε».

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκε το Αποστολικό Ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στο Κονγκό – Κινσάσα και στο Νότιο Σουδάν

Το «προσκύνημα ειρήνης» όπως είχε χαρακτηρισθεί από τον ίδιο τον Ποντίφικα το ταξίδι του στο Congo R.D. και στο Νότιο Σουδάν, ολοκληρώθηκε. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 14-23) Κάλεσε

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου