ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ

ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ

Χθες Τρίτη ξεκίνησε στον Μοναστηριακό Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της Χώρας Τήνου το διήμερο προσευχής, που κάθε χρόνο διοργανώνει η Κάρτας Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου, πεπεισμένη ότι δεν μπορεί να υπάρξει αγάπη χωρίς τη δύναμη της προσευχής.       

Η πρώτη ημέρα άρχισε με την επίσημη είσοδο του Ιερού Βιβλίου της Αγίας Γραφής στο Ναό. Ακολούθησε το θυμίαμα της και μια σύντομη  προσωπική προσευχή που ολοκληρώθηκε με μουσική.

Στη συνέχεια έγινε από τον Πρόεδρο της Κάριτας σύντομη εισαγωγή στην τρίωρη βραδινή προσευχή που θα διαρκέσει δύο ημέρες.

Μετά από αυτό έγινε η παρουσίαση της Αγίας Γραφής  από  μέλος της Κάριτας με ένα κείμενο πολύ απλό και κατατοπιστικό κείμενο ενώ στη συνέχεια διαβάστηκαν αποσπάσματα από την Παλαιά Διαθήκη, ενώ  μεσολαβούσε η ψαλμωδία ψαλμών, που είχαν επιλεχθεί  και ήταν προσαρμοσμένοι στο ειδικό θέμα της βραδιάς.

Ο Λόγος του Κυρίου που είχε θέμα: «άκουσε λαέ μου»  ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση εδαφίων από το  Ευαγγέλιο και ακολούθησε προσωπική προσευχή με τη συνοδεία υπόκωφης μουσικής.

Η όλη προσευχή συνεχίστηκε  με την παρουσίαση του θέματος: «Η φτώχεια και ο πλούτος στη Βίβλο»

Μεταξύ της μίας και της άλλης διαφορετικήςστιγμής  με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών μέσων παρουσιαζόταν σε οθόνη εικόνες από τη ζωή του λαού του Θεού, της Εκκλησίας και του Χριστού ενώ  ύμνοι και άσματα ακουγόντουσαν στο Ναό που βοηθούσαν την ατομική περισυλλογή και την προσευχή.

Ακούστηκαν στα εβραϊκά και στα αραμαϊκά ψαλμωδίες και εκείνο που εντυπωσίασε ήταν το שמע ישראל- shema israel, (άκου ισραήλ) όπως και το Πάτερ ημών στα αραμαϊκά  Aboon Dbashmayo.

Ο Ναός του Αγίου Αντωνίου ήταν  γεμάτος από πιστούς που ήλθαν να προσευχηθούν για να βοηθήσουν το έργο της αγάπης της Εκκλησίας που γίνεται πράξη στη ζωής ιδιαίτερα με το έργο της Κάριτας. 

Αυτό που έκανε  εντύπωση ήταν το ότι όλοι σχεδόν οι παρόντες παρέμειναν στο Ναό επί τρεις ολόκληρες ώρες και με την ενεργό συμμετοχή τους απέδειξαν ότι αυτό «το διαφορετικό»τους ικανοποίησε απόλυτα  και σίγουρα θα επανέλθουν και σήμερα που θα ολοκληρωθεί το διήμερο προσευχής της Κάριτας Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου.

Στο δεύτερο μέρος της προσευχής έγινε η επίσημη είσοδος του Τιμίου Σταυρού στο Ναό  ενώ η Εκκλησία έψαλε τον ύμνο του Τιμίου Σταυρού «Τα πάντα να κυβερνάς».

Η τελευταία φάση της  όλης προσευχής της πρώτη ημέρας ολοκληρώθηκε με την Ακολουθία του δρόμου του Σταυρού, ενώ σε κάθε στάση ένα πιστός άναβε ένα κερί και το τοποθετούσε δίπλα στον Εσταυρωμένο Χριστό που είχε τοποθετηθεί ενώπιον της Αγίας Τράπεζας.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 3 Δεκεμβρίου 2022                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου