Καθολικός Ναός Μεταστάσεως της Θεοτόκου (Σάμος)

Η σημερινή Καθολική Εκκλησία Σάμου Το έτος 2000 ανακαινίστηκε ο Ναός και όλη η ιδιοκτησία της Καθολικής Εκκλησίας. Η είσοδος στο Ναό γίνεται από διάδρομο που φθάνει μέχρι την κεντρική λεωφόρο της Πόλης και το μισό τμήμα αυτού του διαδρόμου είναι κοινόχρηστο με τους ιδιοκτήτες του υπόλοιπου κτηρίου. Ο Ενοριακός Ναός στη Σάμο είναι αφιερωμένος στην Μετάσταση της Θεοτόκου και εκεί τελούνται τα Μυστήρια για τους μόνιμους Καθολικούς πιστούς της Σάμου, τους οποίους υπολογίζουμε σήμερα τουλάχιστον σε διακοσίους. Όμως η αύξηση της μετανάστευσης και στο νησί της Σάμου αυξάνει συνεχώς τον αριθμό αυτό και παράλληλα τις ποιμαντικές υποχρεώσεις και της Καθολικής Εκκλησίας.
Στη διάρκεια του καλοκαιριού ο αριθμός των Καθολικών Χριστιανών αυξάνεται ακόμη πιο πολύ, διότι υπάρχουν πολλοί που περνούν από το νησί της Σάμου για να πάνε στην Τουρκία και άλλοι αντιστρόφως που περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Η πνευματική εξυπηρέτηση που προσφέρεται εδώ συμβάλλει και στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Είναι δεδομένο ότι πολλοί Καθολικοί Χριστιανοί προτιμούν να περάσουν τις διακοπές τους σε τόπους όπου είναι εξασφαλισμένη η Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.
Η Καθολική Εκκλησία της Σάμου προσπαθεί με τις ελάχιστες οικονομικές δυνατότητές της να διατηρεί το ναό όσο είναι δυνατό σε καλή κατάσταση, διότι φέρνει πίσω του μια λαμπρή ιστορία που κανείς δεν επιτρέπεται να αλλοιώσει ή, χειρότερα, να σβήσει.
Ταυτόχρονα και ως σημερινός ενοριακός Ναός συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία. Ενημερωθείτε για το καθημερινό πρόγραμμα λειτουργίας του Ναού και τις ώρες λειτουργίας του. Ο Ναός παραμένει καθημερινά ανοικτά.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου