Κάθε λεπτό 5 μωρά πεθαίνουν

Κάθε λεπτό 5 μωρά πεθαίνουν

Το γενικό προσκλητήριο  που έκανε  ο θεσμός  “Save The Children” «Να σώσουμε τα Παιδιά»,  έχει σκοπό  να σώσει τα παιδιά  που υποφέρουν από κακή διατροφή  και να διατηρηθεί υψηλά το ενδιαφέρον  η προσοχή  τον σε έναν σιωπηλό και καταστροφικό δολοφόνο,  που συμβάλλει καθοριστικά  στο θάνατο  περίπου των μισών  των 5,4 εκατομμυρίων των μικρών παιδιών  που κάθε χρόνο , γενικά   χάνουν τη ζωή τους  από ασθένειες που είναι εύκολο να θεραπευθούν  αλλά και να προβλεφθούν.

Η Τραγουδίστρια Elisa είναι στο πλάι του « SaveThe Children»

Στο πλάι της Οργανώσεως βρίσκεται  η γνωστή τραγουδίστρια Elisa, που από χθες  επισήμως αναγορεύτηκε σε Πρέσβειρα της «Save the Children« για να προστατεύει  τα παιδιά  σε όλο τον κόσμο  από τις τόσες απειλές  που τα βάζουν  σε κίνδυνο για το μέλλον, μεταξύ των οποίων  η πληγή της κακής διατροφής. Την είσοδό της τραγουδίστρια στην i Save the Children, ένα video που  παρουσιάζει  την πρωταγωνίστρια cμαζί με πολλά παιδιά  που συμμετέχουν  στα σχέδια  της Οργανώσεως  που έχει ως ηχητικό έμβλημα το μη ακόμη διαδεδομένο τραγούδι “Promettimi”.(Υποσχέσου μου).

Η κακή διατροφή προκαλείται επίσης και από τους πολέμους

Συγκρούσεις , φυσικές καταστροφές που δημιουργούνται από την αλλαγή του κλίματος  και τη φτώχεια , αναδεικνύει  το έργο  της Save the Children,  είναι οι τρεις κύριες αιτίες  που καθορίζουν  την διάδοση της κακής παιδικής διατροφής. Στις περιοχές των εχθροπραξιών , μεταξύ των οποίων η Υεμένη , η Συρία και Η Δημοκρατία του Κογκό, περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά  κάτω των 5 ετών  θα μπορούσαν να πεθάνουν  μέχρι το τέλος του έτους  εξ αιτίας της κακής διατροφής  αν δεν λάβουν επειγόντως  ανθρωπιστική βοήθεια.

Η ξηρασία έχει οδηγήσει στην πείνα  700.000 παιδιά στο Κέρας της Αφρικής.

Κατά τον ίδιο τρόπο  τα αποτελέσματα μιας παρατεταμένης  ξηρασίας  άφησαν επτακόσιες χιλιάδες παιδιά σοβαρά  τη  απαραίτητη διατροφή  στο Κογκό της Αφρικής, ενώ  στις περιοχές που έχουν ιδιαίτερα πληγεί από τη φτώχεια  τα μικρά παιδιά έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα  να πεθάνουν  πριν συμπληρώσουν τα πέντε τους χρόνια , με 9 παιδιά στα 10  να υποφέρουν από κακή διατροφή  που ζουν  σε μια χώρα  με μέσο  ή κατώτερο  εισόδημα.

Η φτώχεια φρενάρει τον αγώνα εναντίον της κακής διατροφής

Σήμερα στις πιο φτωχές χώρες  περίπου  385 εκατομμύρια παιδιά  ζουν σε συνθήκες μεγάλης  φτώχειας, συχνά  στερούνται  την απαραίτητη τροφή, το νερό, τις υπηρεσίες υγιεινής  και της δυνατότητας  να πάνε σχολείο. Είναι εμβληματικό δεδομένο ότι το  90% των πληγέντων παιδιών  ζει  σε χώρες που το εισόδημα είναι πολύ χαμηλό.

Ένα smsγια να στηρίξουμε    την  Save the Children

Και φέτος όλοι θα μπορέσουν να στηρίξουν  το προσκλητήριο της Οργάνωσης αυτής μέσω του αριθμού αλληλεγγύης 45533,   που είναι ενεργός από χθες 15 Οκτωβρίου μέχρι τις 14 του προσεχούς Νοεμβρίου. Είναι δυνατόν να ν δωρίσουμε δύο  ευρώ  στέλνοντας ένα SMS από το κινητό μας ή και να δωρίσουμε 5 ή 10 ευρώ.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ANGELUS, Κυριακής 14ης Αυγούστου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή,14 Αυγούστου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Στο Ευαγγέλιο της σημερινής Θείας Λειτουργίας υπάρχει μια

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου