ΚΑΘΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ!

ΚΑΘΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ!

Σύμφωνα με τους υπογράψαντες  το κείμενο με τίτλο «υιική διόρθωση», που δημοσιεύθηκε σε έξη διαφορετικές γλώσσες, τα μεσάνυκτα ώρα Ρώμης του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου 2017 «μερικά σημεία»  στην Αποστολική Παραίνεση «Η χαρά της Αγάπης», του Πάπα Φραγκίσκου,  διαδίδει και επτά αιρετικές προτάσεις».

Το μακροσκελές κείμενο αποτελούμενο από 25 σελίδες  – παραδόθηκε  στον Ποντίφικα στις 11 του περασμένου Αυγούστου  και φέρει 62 υπογραφές, μεταξύ των οποίων  και του πρώην  Προέδρου  της IOR (της Τράπεζας του Βατικανού για τα έργα της Εκκλησίας), ο τραπεζίτης  και οικονομολόγος  Gotti Tedeschi, που είχε απολυθεί από τα καθήκοντά του το έτος  2012.

«Το κείμενο αυτό δεν  το υπέγραψε όμως κανένας Καρδινάλιος ή Επίσκοπος  που βρίσκεται σε κοινωνία με την Εκκλησία της Ρώμης» αυτό βεβαιώνει  ο αξιωματούχος του Βατικανού  Andrea Tornielli στο “Vatican Insider”.

Το κείμενο υπογράφουν  ιερείς,  καθηγητές, δημοσιογράφοι και blogger «αντι – Φραγκίσκος» που προέρχονται κυρίως από το  περιβάλλον των παραδοσιακών.

Ο μοναδικός Επίσκοπος  που υπέγραψε το κείμενο  «Correctio filialis de haeresibus propagatis», αυτός είναι ο  λατινικός τίτλος του κειμένου, το οποίο θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε: « Υιική διόρθωση  των διαδιδομένων αιρέσεων» – είναι ακριβώς ο Λεφεβριανός   Bernard Fellay, Προϊστάμενος της «Αδελφότητας Πίος  10ος» , που δεν είναι σε πλήρη κοινωνία με την Καθολική Εκκλησία.

Σε μία συνέντευξη που δημοσιεύθηκε  στις 30 Μαΐου του περασμένου έτους  πάντα στον «Vatican Insider»,  ο φιλόσοφος Rocco Buttiglio τέλειος γνώστης της διδασκαλίας  του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’, είχε υπογραμμίσει  την προοπτική της «τελείως παραδοσιακής» Αποστολικής Παραίνεσης του Πάπα Φραγκίσκου.

«Η καινοτομία συνίσταται  στην εφαρμογή της δυνατότητας  να τηρηθεί και στο αμάρτημα των διαζευγμένων και ξαναπαντρεμένων, όλη η ευσπλαχνία που τηρείται  για όλα τα άλλα αμαρτήματα, που αναφέρονται στην Κατήχηση του Αγίου Πάπα Πίου 10ου, εξήγησε ο μελετητής Buttiglione.

Με την Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεση «δεν άλλαξε η ηθική ούτε η διδασκαλία  της Εκκλησίας που αφορά το αδιάλυτο του Γάμου, στο οποίο επιμένει η Εκκλησία με την ίδια την  πρόσφατη Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεση του Πάπα Φραγκίσκου «Η Χαρά της Αγάπης».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου