Κατά την πανδημία η προσευχή με το ροδάριο άλλαξε την καρδιά πολλών.

Κατά την πανδημία η προσευχή με το ροδάριο άλλαξε την καρδιά πολλών.

Ο Γενικός Βικάριος για το Κράτος της Πόλης του Βατικανού, καρδινάλιος Angelo Comastri μιλάει για την εμπειρία της τηλεοπτικής απαγγελίας του ροδαρίου από τις 11 Μαρτίου έως τις 30 Μαΐου στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. "Η μεγάλη συμμετοχή ήταν κάτι αδιανόητο για εμάς. Θα το ξαναέκανα"
Η κληρονομιά που άφησε η τηλεοπτική απαγγελία του ροδαρίου από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι τουλάχιστον ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι που ενωθήκαν σε προσευχή και χιλιάδες επιστολές που συνεχίζουν να φτάνουν μέχρι σήμερα. “Ένα εντυπωσιακό κοινό που δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ”, λέει ο καρδινάλιος κρατώντας ορισμένες από τις επιστολές στα χέρια του.

Τα θαύματα της προσευχής
Οι μαρτυρίες λένε για ένα πρωτοφανές φαινόμενο που περιστρέφεται γύρω από την επιθυμία για προσευχή, ακόμη και από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την Εκκλησία και συναντιόντουσαν σε σταθερή βάση για να συμμετάσχουν όλοι μαζί στο τηλεοπτικό ραντεβού. Ένας άθεος αφού ξέσπασε σε κλάματα, γονάτισε και άρχισε να προσεύχεται για πρώτη φορά στη ζωή του. Ένας νεαρός άνδρας ζήτησε τη συνέχεια αυτής της τηλεοπτικής απαγγελίας λέγοντας ότι είχε συγκινηθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της προσευχής. Μια ηλικιωμένη τρόφιμος γηροκομείου που δεν μιλούσε ποτέ ξαναβρήκε τον ενθουσιασμό της ομιλίας.

Το φως
"Αυτή η συμμετοχή – εξηγεί ο καρδινάλιος – επιβεβαιώνει ακόμη περισσότερο ότι τα προβλήματα βρίσκουν λύση μόνο όταν ανοίξεις την καρδιά σου στον Παντοδύναμο. Χωρίς Θεό η ζωή είναι κάτι το παράλογο”. Παρά το γεγονός ότι αυτή η πρωτοβουλία βασίστηκε αποκλειστικά στην προσευχή, άγγιξε τις καρδιές πολλών ανθρώπων,. Η προσευχή σύμφωνα με τον καρδινάλιο “είναι το πιο όμορφο πράγμα μπορούμε να κάνουμε σε αυτήν τη ζωή, γιατί μας φέρνει σε επαφή με τον Κύριο". Και αυτό ακριβώς συνέβη με αυτή την πρόταση απλής προσευχής κατά τις δύσκολες μέρες της πανδημίας.

Η ομορφιά του καλού και της συνάντησης
Στην επόμενη φάση της πανδημίας είναι χρήσιμο να έχουμε κατά νου ότι δεν είμαστε οι κύριοι του κόσμου. "Ένας ιός ήταν αρκετός για να γονατίσει η ισχυρή οικονομία της Δύσης." Και υπάρχουν πολλές συνέπειες και σε πρακτικό επίπεδο. “Πολλοί ανακάλυψαν την ομορφιά όταν κάνουμε το καλό” λέει ο καρδινάλιος, προσθέτοντας ότι πολλοί νέοι του έχουν πει για τον ενθουσιασμό που αισθάνονται όταν βοηθούν τους ηλικιωμένους σε σπίτια και νοσοκομεία. "Μπορώ να επιβεβαιώσω με μεγάλη ειλικρίνεια ότι οι άνθρωποι ζητούν βοήθεια από τον ιερέα για να συναντήσουν τον Ιησού. Εάν τους δώσουμε υλικά πράγματα ικανοποιούνται αλλά δεν λύνουν τα προβλήματα. Αυτό που αλλάζει τη ζωή τους είναι η συνάντηση με τον Ιησού"

Πηγή: Vatican News
Μετάφραση: Στα.Στου

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου