Κάποιος ή κάποιοι ακύρωσαν τους επαίνους που ακούστηκαν για το νησί της Νάξου

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΝΑΞΟΥ-ΠΑΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ- ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΝΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Κάποιος ή κάποιοι ακύρωσαν τους  επαίνους που ακούστηκαν για το νησί της Νάξου

 

Λυπούμαστε που κάποιος ή κάποιοι έσπευσαν να ακυρώσουν τους επαίνους και τα θερμά λόγια που χρησιμοποίησε  ο Σεβασμιότατος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Μητροπολίτης παντός Αιγαίου, π, Νικόλαος κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τέλεσε στον καθολικό Μητροπολιτικό Ναό στο Κάστρο της Νάξου με την ευκαιρία της πανήγυρης και της λιτάνευσης της Αγίας Δωρεάς  του Κυρίου, για το νησί της Νάξου και τα άλλα Κυκλαδονήσια,  όπου από αιώνες συνυπάρχουν, συμβιώνουν και συνεργάζονται Χριστιανοί των δύο  μεγαλυτέρων δογμάτων της Χριστιανικής Πίστης.

Ανάφερε ότι το πιο μεγάλο εμπόδιο που υπάρχει ακόμη για την πλήρη ενότητα μεταξύ των Χριστιανών δεν είναι θεολογικό και δογματικό αλλά πρακτικό : είναι η έλλειψη αλληλογνωριμίας. Είπε χαρακτηριστικά:  «Όταν καλά γνωριστούμε, τότε θα αγαπηθούμε και σίγουρα θα ενωθούμε»!

Φαίνεται ότι το κήρυγμα των χριστιανών για αγάπη και ενότητα ενόχλησε μερικούς «χριστιανούς» και μέσα στο σκοτάδι της νύκτας κινήθηκαν και αφαίρεσαν από το αυτοκίνητο του Αρχιεπισκόπου μας, που ήταν  σταθμευμένο κοντά στο Ποιμαντικό-Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο  «Αγία Ουρσουλα» στο Κάστρο, την ενδεικτική πινακίδα που αναγράφει από 26 χρόνια:  « ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΝΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ».

Ζητούμε, σε όποιον ή σε όποιους  όσοι προέβησαν στην «κλοπή των πινακίδων» να τις  επιστρέψουν άμεσα, χωρίς  να γίνουν αντιληπτοί! Τέτοιοι άνθρωποι δεν είναι καλοί πρεσβευτές του νησιού μας.

Ο Σεβασμιότατος,  όπως δήλωσε,  είτε τις επιστρέψουν, είτε όχι τον ή τους συγχωρεί. Όμως πρέπει και εκείνος ή εκείνοι να ζητήσουν συγνώμη από όλους τους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους πολυάριθμους παραθεριστές και  επισκέπτες που έρχονται στο νησί της Νάξου. Μη ξεχνούν ότι από αυτούς,  εξήντα περίπου χιλιάδες (60000), επισκέπτονται  την Καθολική Μητρόπολη και το 70%  είναι Καθολικοί Χριστιανοί, που σίγουρα περιμένουν μια διαφορετική συμπεριφορά.   
                                                                                         

   Νάξος 22/7/2019 

Από τα Γραφεία της Καθολική Αρχιεπισκοπής

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

4η Κυριακή του Πάσχα (B)

4η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)        ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.33(32),5-6         Από το έλεος του Κυρίου η γη είναι γεμάτη. Με το Λόγο του

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25 Μαΐου  2024     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου