Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται ότι δεν έχει τη θέση του σ’ αυτή τη Γη

Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται ότι δεν έχει τη θέση του σ' αυτή τη Γη 

Ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε χθες την παραδοσιακή ευλογία «Urbi et orbi», την επομένη της χριστουγεννιάτικης ομιλίας του κατά την οποία κάλεσε τους 1,3 δισεκατομμύριο Καθολικούς του πλανήτη να είναι φιλόξενοι και να μην αδιαφορούν για το δράμα των μεταναστών, οι οποίοι συχνά «εκδιώκονται από τη γη τους» από ηγέτες έτοιμους να δουν να «χύνεται αίμα αθώων».  

Ο Αργεντινός Χόρχε Μπεργκόλιο, εγγονός Ιταλών μεταναστών, έχει περιλάβει το θέμα των προσφύγων στις προτεραιότητες του ποντιφικάτου του που άρχισε πριν από σχεδόν πέντε χρόνια.   «Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται ότι δεν έχει τη θέση του σε αυτή τη Γη», δήλωσε στην παραδοσιακή ομιλία του την παραμονή των Χριστουγέννων, η οποία προηγείται του χριστουγεννιάτικου μηνύματος «Urbi et orbi» («στην πόλη και στον κόσμο»), πέμπτου κατά σειρά, που θα απευθύνει σήμερα, σε έναν τόνο πιο πολιτικό. 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου