«Κάνε Κλικ για Προσευχή»

«Κάνε Κλικ για Προσευχή»

Σημεία των καιρών ή ανάγκη για εκσυγχρονισμό σ’ έναν κόσμο που αλλάζει όψη -και συνήθειες- με καταιγιστικούς ρυθμούς;

Όπως και να ‘χει, ο Προκαθήμενος της Kαθολικής Εκκλησίας εγκαινίασε χθες μια νέα εφαρμογή που επιτρέπει στους πιστούς σ’ ολόκληρο τον πλανήτη να ενώνουν τις προσευχές τους με τη δική του.

H στιγμή που ο Πάπας Φραγκίσκος εγκαινιάζει την εφαρμογή για τη συμπροσευχή (στο 13:30 από την έναρξη του βίντεο) Πηγή: YouTube

Ο Ποντίφηκας, που είχε ομολογήσει κάποτε ότι δεν σκαμπάζει τίποτε από την σύγχρονη τεχνολογία, παρουσίασε την τελευταία ψηφιακή πλατφόρμα του Βατικανού, το «Παγκόσμιο Δίκτυο Προσευχής με τον Πάπα» στη διάρκεια του καθιερωμένου κυριακάτικου κηρύγματός του προς τους δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή με τον τίτλο “Click to Pray” («Κάνε Κλικ για Προσευχή»), η οποία ενημερώνει τα 1,3 δισεκατομμύρια Ρωμαιοκαθολικών του πλανήτη για τα θέματα για τα οποία προσεύχεται ο Πάπας -π.χ. ειρήνη επί Γης, ή για τους πληγέντες μεγάλων φυσικών καταστροφών, θύματα πολέμων, θεομηνιών κτλ- με την ελπίδα ότι θα σπεύσουν και οι πιστοί να ζητήσουν μαζί του την άνωθεν βοήθεια.

Η εφαρμογή, που εγκαινιάστηκε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας της Kαθολικής Εκκλησίας, θα επιτρέψει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού, στους πιστούς να συνοδέψουν τον Πάπα σε μια αποστολή  συνάντησης των νέων που  άρχισε από χθες 22 Ιανουαρίου 2019 και θα ολοκληρωθεί την  Κυριακή 27 του ιδίου μήνα.

(Πηγή: στοιχεία από την iefimerida.gr

ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Είναι γνωστό ότι στο διαδίκτυο υπάρχουν από καιρό όλα τα κείμενα των ιερών Ακολουθιών που τελεί η Εκκλησία, όπως πχ των Αίνων, της Ακολουθίας των Αναγνωσμάτων, του Εσπερινού, του Αποδείπνου και της Θείας Λειτουργίας.

Οι ιερείς πχ που ταξιδεύουν έχουν στη διάθεσή τους όλα αυτά τα κείμενα στο κινητό τους και μπορούν να προσεύχονται χωρίς να χρειάζεται να παίρνουν μαζί τους όλα τα λειτουργικά Βιβλία.

Αν κάποιες φορές παρατηρούμε ιερείς που, κατά τη διάρκεια πχ της Θείας Λειτουργίας κρατούν στα χέρια τους ένα κινητό, δεν πρέπει να διερωτούνται  γιατί ή και να σκανδαλιστούν, διότι το κινητό που κρατούν ή και το τάμπλετ δεν είναι για να απαντήσουν σε περίπτωση που κάποιος τους καλέσει στο τηλέφωνο, αλλά διότι από εκεί  παρακολουθούν  τα κείμενα π.χ της Θείας Λειτουργίας στη γλώσσα τους.

Αυτό δεν είναι κακό, αλλά απλώς χρήσιμο και εξυπηρετικό!

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου