Καμία άδεια εξόδου για τους χριστιανούς της Γάζας

Καμία άδεια εξόδου για τους χριστιανούς της Γάζας

Φέτος οι χριστιανοί της Γάζας δεν θα λάβουν από τις ισραηλινές αρχές άδεια για να περάσουν τα σύνορα  της κοιλάδας  Erez και να φθάσουν στους συγγενείς  και φίλους στην Ιερουσαλήμ και της Βηθλεέμ και άλλες πόλεις των Αγίων Τόπων για να γιορτάσουν μαζί τις εορτές των Χριστουγέννων.

Η οργάνωση Middle EastConcern αναφέρει ότι φέτος οι αιτήσεις άδειας για την πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού, όλες  σχεδόν απορρίφθηκαν και έγιναν δεκτές μόνο εκείνες που παρουσιάστηκαν  από άτομα που έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 55 ετών  (πολλά από τα οποία θα αποφύγουν να  αφήσουν τη Γάζα, λόγω του ότι είναι ηλικιωμένα  και δεν μπορούν να ταξιδέψουν ασυνόδευτα).

Τα Χριστούγεννα του 2016 είχαν χορηγηθεί 600 άδειες

Τα περασμένα χρόνια, πολλές από τις αιτήσεις αδείας, που παρουσιάστηκαν μέσω του Ελληνο-ορθοδόξου Πατριαρχείου της Ιερουσαλήμ, είχαν λάβει θετική απάντηση. Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων του 2016  οι παραχωρηθείσες άδειες  από τις Ισραηλινές Αρχές  στους χριστιανούς  της Γάζα  ήταν περισσότερες από 600. Ενώ με την ευκαιρία των τελευταίων εορτών του Πάσχα είχε χρησιμοποιηθεί το κριτήριο να χορηγηθούν άδειες μόνο σε άτομα μεγαλύτερα των 55 ετών. Μία κατάσταση που στην πραγματικότητα  ελαχιστοποιεί τον αριθμό των ενδιαφερομένων κατοίκων  ης Γάζας να επωφεληθούν από την παραχωρηθείσα άδεια της κυβέρνησης του Ισραήλ. (G.V. – Agenzia Fides)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 23 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου