Και στον τρίτο σταθμό

Και στον τρίτο σταθμό

Με καθυστέρηση 38 ωρών των πλοίων που θα χρησιμοποιούσαμε, φθάσαμε τις  πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου φθάσαμε  στο νησί της Σάμου, που ήταν ο  τρίτος και τελευταίος  σταθμός της ποιμαντικής περιοδείας μας στα τρία ακριτικά νησιά που αποτελούν την Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου.

Το απόγευμα στις  6 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό  Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Βαθύ Σάμου. Εκεί , παρά την αλλαγή της ώρας που αναγκαστήκαμε  να κάνουμε, την τελευταία στιγμή,  στην τέλεση της θείας Λειτουργίας από την Κυριακή απόγευμα σε Δευτέρα απόγευμα ,λόγω  αλλαγή προγράμματος στα δρομολόγια των πλοίων,  η εικόνα που αντικρίσαμε  στη διάρκεια όλης της Θείας Λειτουργίας ήταν κάτι παραπάνω από  εντυπωσιακή.

Ο  Ενοριακός μας  Ναός ήταν και πάλι κατάμεστος  από ντόπιους και πρόσφυγες και μετανάστες, που έσπευσαν στο Ναό αρκετά πριν την έναρξη της Θείας Λειτουργίας για να ετοιμάσουν τα βιβλικά αναγνώσματα και τα ασματικά μέρη της Θείας Λειτουργίας.

Αυτή είναι η ηθική αμοιβή που ο Κύριος μας προσφέρει και με την οποία μας ξεκουράζει από τις όποιες ταξιδιωτικές ταλαιπωρίες που αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα μέσα στο χειμώνα, όταν ξεκινούμε με σκοπό να συναντήσουμε και πνευματικά να εξυπηρετήσουμε τόσους αδελφούς μας. Είναι ιδιαίτερα  σ’ εκείνους που έφυγαν από τις Χώρες τους και βαδίζουν μέσα στην «πραγματική κοιλάδα των δακρύων», μέχρις ότου φθάσουν στη δική τους «γη της επαγγελίας»  που καθημερινά ονειρεύονται και ελπίζουν.

Θέλουν αυτά τα όνειρά τους να γίνουν πραγματικότητα με τη βοήθεια του Κυρίου που συναντούν στο πρόσωπο των απεσταλμένων Του που με τη σειρά τους, προσπαθούν με τη χάρη του Θεού, να  τους δημιουργήσουν πνευματικές οάσεις και μαζί τους να  συναντούν τον Κύριο που είναι η ελπίδα τους και η ελπίδα μας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα της Ενορίας  και ευχήθηκε: όλα τα αγαθά της γης που συμβολίζονται από αυτήν, να μοιράζονται με δικαιοσύνη και εξ ίσου σε όλους εις το όνομα του Πατρός και τους Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Όλοι έλαβαν μία τυποποιημένη μερίδα από τη Βασιλόπιτα και ένα σάντουιτς που ολοκλήρωσε την όμορφη συνάντησή μας με τη θερμή ευχή τους απενειδείν.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου