ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Με την ευλογημένη παρουσία του π. Σωτήρη Μαυροφίδη στον ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη και την παρουσία πολλών προσφύγων Καθολικών Χριστιανών από το HotSpot  της Μοριά, η εκεί ακριτική μας ενορία έζησε έντονα το μυστήριο της Γέννησης του Κυρίου.

Ο Ναός ήταν κατάμεστος, η ενεργός συμμετοχή των προσφύγων και μεταναστών στο Ναό με τη συνοδεία βιολιού όλοι οι  παρόντες κι από διάφορες άλλες χώρες έζησαν τη χαρά της παρουσίας του Ιησού στο πρόσωπο όλων των παρόντων  με διαφορετικό, χρώμα, διαφορετική γλώσσα και πολιτισμός έζησαν στιγμές  ζωντανής Καθολικής Εκκλησίας και ενορίας που ξέρει να προσεύχεται και να συνεννοείται διότι εκτός από τη δικής  τους γλώσσα όλες και όλοι μιλούν άπταιστα τη γλώσσα της αγάπης.

Ο λειτουργός, π. Σωτήρης ,ήταν μια αληθινά ευλογημένη ενεργός παρουσία αφού τέλεσε χάρη στη γνώση πολλών γλωσσών αλλά προπάντων μου μεστού θεολογικού και ανθρώπινου λόγου μετέφερε στους παρόντες το αυθεντικό νόημα του κοσμοσωτήριου μηνύματος της αγάπης  του Θεού για τον άνθρωπο, για κάθε άνθρωπο.

Θέλω  ευχαριστήσω με όλη του την καρδιά τον π. Σωτήρη, διότι μας έσωσε την  νύκτα και την ημέρα που η ακριτική μα ενορία της Λέσβου έζησε έντονα το  Μυστήριο της Σωτηρίας με την ενσάρκωση του Θεού Λόγου, στη φάτνη της Βηθλεέμ και στην φάτνη της καρδιάς των ενοριτών μα στη Λέσβο.

Τέλος ευχαριστώ το ενοριακό συμβούλιο και όλα τα μέλη της εκεί ενοριακής μας κοινότητας διότι με αληθινή πίστη είδαν στο πρόσωπο όλων αλλά προπάντων των προσφύγων το πρόσωπο του  ουράνιου πρόσφυγα, του ίδιου του Θεού στο πρόσωπο του Ιησού.

[module-615]

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

21η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

  21η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ΄ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 86 [85], 1-3) Πρόσεξε, Κύριε, και εισάκουσέ με, σώσε το δούλο σου, Θεέ

Πρόγραμμα Ενοριών 20-21/8/2022

   Οικισμός Ενορία 20–21 Αυγούστου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 20.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  –

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 20ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 17 Αυγούστου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου