Ιρλανδία: οι επίσκοποι για το δημοψήφισμα για τον «σύντομο» γάμο

Ιρλανδία: οι επίσκοποι για το δημοψήφισμα για τον  «σύντομο» γάμο

Στις 24 Μαΐου οι πολίτες της Ιρλανδίας θα κληθούν στις κάλπες όχι μόνο για τις ευρωεκλογές, αλλά και για αυτές της αυτοδιοίκηση και για το δημοψήφισμα σχετικά με την συντόμευση του διαζυγίου. Ενόψει της συνάντησης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου των επισκόπων της Ιρλανδίας για τον γάμο και την οικογένεια, ο σεβασμιότατος Denis Nulty, εξέδωσε ένα δελτίο τύπου όπου υπογραμμίζει την ανάγκη υποστήριξης των γάμων, αντί της διευκόλυνσης των διαζυγίων, προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.

«Οι γάμοι και οι σταθερές σχέσεις συμβάλλουν σημαντικά σε μια ευτυχισμένη και σταθερή κοινωνία». Γι αυτό είναι σημαντικό να προωθήσουμε και να υποστηρίξουμε το γάμο και όχι να διευκολύνουμε τα διαζύγια. Αυτά δήλωσε ο σεβασμιότατος Denis Nulty, πρόεδρος του Συμβουλίου για τον Γάμο και την Οικογένεια της Συνόδου των Επισκόπων της Ιρλανδίας, με μια δήλωσή του, εν όψει της Ημέρας Εκλογών της 24ης Μαΐου, κατά την οποία εκτός από τους Ευρωπαίους βουλευτές και την τοπική αυτοδιοίκηση, οι ιρλανδοί πολίτες θα κληθούν να εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με την απλούστευση των νόμων για το διαζύγιο. Μετά τη διαβούλευση σχετικά με την άμβλωση του 2018, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να εκφράσουν την γνώμη τους σχετικά με την κατάργηση του νόμου, βάσει του οποίου μπορεί να αιτηθεί κάποιος διαζύγιο μόνο μετά από τέσσερα χρόνια χωρισμού.

Υποστηρίζουμε τον γάμο, δεν διευκολύνουμε τα διαζύγια

«Ο στόχος του προτεινόμενου δημοψηφίσματος δεν είναι η υποστήριξη του γάμου, αλλά η απελευθέρωση των διαζυγίων», αναφέρει ο σεβασμιότατος Denis Nulty. «Γι αυτό είναι σημαντικό να προβληματιστούμε βαθιά σχετικά με τις επιπτώσεις αυτής της διαβούλευσης που επιδιώκει να επιταχύνει τη διάλυση του γάμου». «Θα ήταν καλύτερο για το κοινό καλό – υπογραμμίζει – η παροχή υποστήριξης και πόρων στα ζευγάρια που προετοιμάζονται να παντρευτούν καθώς και κατά τη διάρκεια του γάμου».

Η ποιμαντική δέσμευση της Ιρλανδικής Εκκλησίας

Σύμφωνα με τους ιρλανδούς επισκόπους, πράγματι, «η συχνότητα διάλυσης γάμων και διαζυγίων θα μπορούσε να μειωθεί με την εισαγωγή κοινωνικοοικονομικών πολιτικών για την υποστήριξη της οικογένειας και μέσα από μακροχρόνιες εκπαιδευτικές στρατηγικές που προωθούν αξίες όπως η αφοσίωση και η δέσμευση. Αυτό θα κόστιζε σε χρήματα αλλά το ανθρώπινο και το οικονομικό κόστος της διάλυσης των γάμων και των διαζυγίων, τόσο για το ζευγάρι όσο και για τα παιδιά, είναι πολύ υψηλότερο», τονίζει ο σεβασμιότατος Nulty, ο οποίος υπενθυμίζει την ποιμαντική δέσμευση της Ιρλανδικής Εκκλησίας γι αυτό το σκοπό, ιδίως μέσω της υπηρεσίας Accord της Διάσκεψης των Επισκόπων. Ως εκ τούτου, ολοκληρώνοντας, απευθύνει πρόσκληση προς την κυβέρνηση να επενδύσει πόρους για τη στήριξη του γάμου: «αυτό θα ήταν προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας».

Μετάφραση: ρφ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο    17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου