Χριστούγεννα, επίσημη γιορτή του Ιράκ

Ιράκ: Τα Χριστούγεννα, επίσημη γιορτή της χώρας

ΙΡ.jpg

Από τα φετινά Χριστούγεννα η γέννηση του Κυρίου θα είναι επίσημη γιορτή για όλο το Ιράκ! Την 17/10 το είχε ζητήσει δημόσια ο Χαλδαίος Πατριάρχης και Καρδινάλιος L. R. Sako, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Πρόεδρο της χώρας Barham Solih. Προφανώς η προγραμματιζόμενη επίσκεψη του Πάπα, το διάστημα 5-8/3/2021 έπαιξε ρόλο. Γι’ αυτό το Κοινοβούλιο, ομόφωνα, αποδέχθηκε τη θεσμοθέτηση μιας Χριστιανικής γιορτής στις επίσημες αργίες του κράτους. Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Muhammad al Holbusi και τους βουλευτές της χώρας και επιβεβαίωσε τη διάθεση της Χριστιανικής κοινότητας να συμβάλλει στην αναγέννηση στης χώρας, ελπίζοντας και στη λήψη μέτρων για επιστροφή των Ιρακινών χριστιανών στη χώρα.

Το 2008 είχε αποφασισθεί ο εορτασμός των Χριστουγέννων στο Ιράκ, αλλά η απόφαση αυτή δεν επαναλήφθηκε, σε κρατικό επίπεδο, στο σύνολο της χώρας, παρά μόνο σε κάποιες περιοχές.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Πρακτορείο FIDES

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 24 Απριλίου 2025  Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα  Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να