Ιωβηλαίο του Λορέτου, ο Πάπας το παρατείνει μέχρι τον Δεκέμβριο 2021

3

Ιωβηλαίο του Λορέτου, ο Πάπας το παρατείνει μέχρι τον Δεκέμβριο 2021

Η είδηση της ποντιφικής παραχώρησης ανακοινώθηκε στο τέλος της απαγγελίας του Αγίου Ροδαρίου την παραμονή της Μεταστάσεως της Θεοτόκου, από τον Σεβασμιότατο Φάβιο Dal Cin, Παπικό Δελεγάτο στο Λορέτο. Στα λόγια του εκφράζεται η ευγνωμοσύνη προς τον Πάπα για αυτό το δώρο, που επιτρέπει στους πιστούς να επιτύχουν τα πνευματικά οφέλη του Ιωβηλαίου για άλλους δώδεκα μήνες σε αυτήν την εποχή της πανδημίας.
Με λόγια γεμάτα ευγνωμοσύνη στον Πάπα Φραγκίσκο, ο Σεβασμιότατος Φάβιο Dal Cin, ο Παπικός Δελεγάτος στο Λορέτο, ανακοίνωσε την ποντιφική απόφαση να παραταθεί το Ιωβηλαίο του Λορέτου έως τις 10 Δεκεμβρίου 2021, το οποίο χορηγήθηκε με την ευκαιρία της 100ής επετείου της διακήρυξης, από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΕ’, της Παναγίας του Λορέτου ως προστάτιδας όλων όλων των ιπταμένων.
«Αυτή τη δύσκολη στιγμή για την ανθρωπότητα – λέει ο Σεβασμιότατος Dal Cin – η Αγία Μητέρα Εκκλησία μάς δίνει δώδεκα μήνες για να έχουμε εκ νέου ως αφετηρία μας τον Χριστό, συνοδευόμενοι από την Παναγία, η οποία είναι σημείο παρηγοριάς και ασφαλούς ελπίδας για όλους». Το Ιωβηλαίο, το οποίο ξεκίνησε επίσημα με το άνοιγμα της Ιεράς Θύρας στις 8 Δεκεμβρίου 2019, με την παρουσία του Καρδινάλιου Πέτρου Parolin, αλλά «δυστυχώς δεν εορτάστηκε σε όλη του την έκταση λόγω της επιδημίας Covid19» ανανεώνει έτσι για άλλους δώδεκα μήνες την εμπειρία της χάριτος και της συγχώρεσης για όλους τους πιστούς που θα επισκεφθούν τον Ποντιφικό Προσκυνηματικό Ναό. Αυτή η χάρη επεκτείνεται επίσης και στα παρεκκλήσια των πολιτικών αεροδρομίων και στις αεροπορικές στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο.
Δίνοντας την είδηση για αυτή την παράταση στο τέλος της απαγγελίας του Αγίου Ροδάριου την παραμονή της Μεταστάσως της Θεοτόκου από τον Ιερό Οίκο του Λορέτου, ο Σεβασμιότατος Dal Cin υπενθύμισε ότι πολλές φορές κατά τη διάρκεια του έτους ο Πάπας εξέφρασε την εγγύτητά του στο Ιερό Προσκύνημα: με την επίσκεψή του στις 25 Μαρτίου 2019, όπου υπέγραψε την Αποστολική Παραινεση προς τους νέους “Ο Χριστός ζει”, με την εγγραφή στο Γενικό Ρωμαϊκό Εορτολόγιο, στις 10 Δεκεμβρίου, της προαιρετικής μνήμης της Παναγίας του Λορέτου, και τέλος με τη συμπερίληψη στις Λαυρετιανές Λιτανείες τριών νέων επικλήσεων προς την Παναγία ως “Μητέρα της ευσπλαχνίας”, “Μητέρα της ελπίδας” και “Ενίσχυση των αποδημούντων”.

————————-
Πηγή: Vatican News
Μετάφραση: π.Λ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου