ΙΝΔΙΑ: ΙΕΡΕΑΣ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ!

ΙΝΔΙΑ: ΙΕΡΕΑΣ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ!

Ο π. Anil Phlip έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, σενάριο και κινηματογραφική σκηνοθεσία και εργάζεται από το 2013 (και) ως σκηνοθέτης ! Το πρώτο του φιλμ, με τίτλο “ Γλυκιά ζωή “ πρόβαλε τις αξίες της οικογένειας και ήταν βασισμένο σε κείμενο του Αγίου Chiavara Kuriakos Elias, ιδρυτή της “ Congregazione di Maria Immacolata – CMI ” στην οποία ανήκει και ο π. Anil, έτυχε δε βράβευσης από το 34ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Καλκούτας. Το τελευταίο, με τίτλο Michael Coffee House αναφέρεται σε έναν νέο, φορέα του AIDS και την οικογένειά του, προβάλει πάλι τις οικογενειακές αξίες, χαρακτηρίζεται απ` το δημιουργό του ως “ρομαντικό” και θα κυκλοφορήσει εντός καλοκαιριού.
Ο ιδρυτής του Τάγματος πίστευε στην εκπαίδευση, τη στήριξη της οικογένειας και την πολιτιστική πρόοδο, μέσω των Τεχνών ( όπως ο κινηματογράφος ) και της χρήσης των ΜΜΕ. Ένας από του οραματιστές του Τάγματος ο π. Abel ίδρυσε το 1969 μια Σχολή Τεχνών, την “ Kalabhavan ” την οποία έχουν παρακολουθήσει πολλοί γνωστοί ηθοποιοί κινηματογράφου της περιοχής.
Ο π. Anil προσπαθεί να τελεί τις εκκλησιαστικές του υποχρεώσεις νωρίς το πρωί, ώστε, τις καθημερινές, να έχει χρόνο για τις κινηματογραφικές του ασχολίες. Παρόλο που στο πλατό οι περισσότεροι τον αποκαλούν ¨κύριο”, πολλοί ζητούν την πνευματική συμβουλή του.
Τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει, ως βοηθός σκηνοθέτης, σε ταινίες που γυρίσθηκαν στη διάλεκτο Malayalam, οι οποίες γνώρισαν μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Πληροφόρηση και φωτογραφία του ινδού ιερέα – σκηνοθέτη από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου