Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Ο πρώτος σταθμός του νέου ποιμαντικού ταξιδιού του Αρχιεπισκόπου π. Νικολάου με την ιδιότητα και του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου-Λέσβου-Σάμου έγινε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 στη Μυτιλήνη της Λέσβου.

Τις πρώτες απογευματινές ώρες είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Μυτιλήνης, κ. Στρατή Κύτελη, ο οποίος συνοδευόταν από το συνεργάτη του κ. Βασίλειο Μουζάλα Λέσβου κ Στρατή, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο στο ξενοδοχείο που μένει όταν επισκέπτεται  το νησί της Λέσβου. Με το νέο Δήμαρχο γνωρίστηκε για πρώτη φορά. Σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα αντάλλαξαν ευχές μεταξύ τους για την συμπληρωματική αποστολή τους στο λαό της Λέσβου.

Δεν  έλλειψε και η συζήτηση για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί αυτό τον τελευταίο αυτό καιρό με το μεγάλο αριθμό των προσφύγων και  μεταναστών. Ενώ φαινόταν ότι δινόταν κάποια λύση με την αποσυμφόρηση, ιδιαίτερα του κέντρου υποδοχής της Μόριας, τα πράγματα συνεχίζουν να είναι δύσκολα διότι συνεχώς καταφτάνουν από την απέναντι Χώρα αρκετοί νέοι μετανάστες και πρόσφυγες που συνωστίζονται και πάλι στη Μόρια.

Ο κύριος Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για το έργο που επιτελεί η Καθολική Εκκλησία μέσω της ενοριακής Κάριτας και της Κάριτας Ελλάς και ζήτησε και αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον του Αγίου Πατέρα του Πάπα Φραγκίσκου για το μεγάλο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα που έντονα βιώνεται στη Λέσβο τα τελευταία χρόνια.

Το απόγευμα στις 6 τελέστηκε στο Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία συλλειτούργησαν με τον Αρχιεπίσκοπο ο Γενικός Βικάριος της Επικσοπής Χίου-Λέσβου-Σάμου π. Ριχάρδος Ταρασκεβιτς και ο εφημέριος Χίου και Λέσβου π. Λέων Κισκίνης. Η παρουσία των ενοριτών αλλά και μεταναστών και προσφύγων παρότι ήταν ημέρα καθημερινή ήταν πολύ ικανοποιητική προς τους οποίους ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε κάθε φορά που έρχεται να βρίσκει λιγότερους. Όμως δεν παρέλειψε να τους δώσεις οδηγίες για ηρεμία και ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους κατοίκους του νησιού οι οποίοι, παρά τα όποια προβλήματα δεν παύουν να δίνουν δείγματα ανθρωπιάς και χριστιανικής συμπεριφορά προς όλους.

Η ευχή μας και η προσευχή μας είναι να μπορέσετε το συντομότερο να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας και είτε μένοντας στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης να είστε ευτυχισμένοι να πραγματοποιηθεί το όνειρό που σας και να  φύγετε από την πατρίδας και να παίρνοντας  το δρόμο της προσφυγιάς. Μακάρι οι Χώρες σας να γευθούν το δώρο της ειρήνης και της ευημερίας και να επιστρέψετε και πάλι στις πατρίδες σας και στις αγαπημένες οικογένειές σας.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos