Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

H Ρώμη στη Λέσβο

Από τις 20 Ιουλίου ξεκίνησε στη Λέσβο η παρουσία εθελοντών της Καθολικού λαϊκού Κινήματος Comunità Sant’Egidio, μέλη της οποίος είχαν έλθει στη Μυτιλήνη τον περασμένο Μάιο μαζί με τον Καρδινάλιο Konrad Krajiewski, Ελεημοσυνάριο της Αυτού Αγιότητας.

Σκοπός της παρουσίας τους, η οποία θα διαρκέσει ως αρχές Σεπτεμβρίου, είναι μέσα από δραστηριότητες στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και της Μόριας να προωθήσουν την αλληλογνωριμία ανάμεσα στους μετανάστες-πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων και θρησκειών έχοντας την βαθιά πεποίθηση ότι η ποικιλία και η διαφορετικότητα δεν είναι αιτία διαχωρισμού αλλά αφορμή για συνεργασία και εμπλουτισμό.

Η Κοινότητα Αγίου Αιγιδίου πήρε το όνομά της από τον ομώνυμο ναό στη συνοικία Τραστέβερε της Ρώμης, όπου συγκεντρώνονταν τα πρώτα μέλη της Κοινότητας, η οποία ιδρύθηκε από τον Andrea Riccardi, το 1968, στο πνεύμα της Β’ Οικουμενικής Συνόδου του Βατικανού, που αναζωπύρωσε τα χαρίσματα των λαϊκών μελών της Εκκλησίας και έδωσε νέα ώθηση στα Κινήματα των λαϊκών Χριστιανών.

H Κοινότητα έχει παρουσία και προγράμματα σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλες τις ηπείρους, και δραστηριοποιείται στον τομέα της στήριξης των φτωχών και των απόρων, των αστέγων, των ΑΜΕΑ, των παιδιών, των ηλικιωμένων, των φυλακισμένων, μέσα σε ένα κλίμα προσευχής και έμπρακτης μαρτυρίας του Ευαγγελίου.

Στη Λέσβο αυτή τη στιγμή βρίσκονται 35 μέλη της Κοινότητας που συνοδεύονται από τον εκκλησιαστικό τους παραστάτη π. Roberto, οι οποίοι ήλθαν εθελοντικά και θα εναλλάσσονται κάθε δέκα μέρες. Συγκεντρώνονται στον ενοριακό ναό μας Μεταστάσεως της Θεοτόκου για την καθημερινή τους προσευχή, παρευρίσκονται στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής και κάθε Κυριακή έχουν αναλάβει να προσφέρουν στο απέναντι από τον ναό εστιατόριο το κυριακάτικο γεύμα για τους 90 περίπου Χριστιανούς πρόσφυγες-μετανάστες που εκκλησιάζονται στην ενορία μας.

Στη Μυτιλήνη, η Θεία Λειτουργία της Κυριακής, κατά του καλοκαιρινούς μήνες, εξασφαλίζεται εναλλάξ από τους π. Μάρτιν (Ολλανδός) και π. Αντώνιο (Βέλγος), τους οποίους η ενορία μας ευχαριστεί για την ιεραποστολική διακονία που προσφέρουν.

π. Λέων, εφημέριος

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos