Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Λέσβος
  • Λέσβος
  • Χριστούγεννα και δείπνο αγάπης στη Μυτιλήνη
Pin It

Χριστούγεννα και δείπνο αγάπης στη Μυτιλήνη

H Καθολική Eνορία Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη, διοργάνωσε την Παραμονή των Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου, γιορτή – δείπνο, σε εστιατόριο της πόλης, για τους συμμετάσχοντες στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως αφρικανούς.

Περίπου ογδόντα συνάνθρωποί μας είχαν την ευκαιρία, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία της Γεννήσεως του Κυρίου, να συνεορτάσουν, την νύχτα των Χριστουγέννων, την τιμώμενη σε όλο τον κόσμο «γιορτή της αγάπης», σε ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα, παρέα με τα μέλη του ενοριακού συμβουλίου και τον Ιησουίτη ιερομόναχο π.Tonny, που εξυπηρετεί ποιμαντικά τους αφρικανούς καθολικούς μετανάστες.

Άφησαν έστω και για λίγο πίσω στην Μόρια, τα γενικά και προσωπικά τους προβλήματα, την αβεβαιότητα για το μέλλον και τις στενοχώριες. Ίσως η οικειότητα και το ενδιαφέρον που ένοιωσαν το βράδυ των Χριστουγέννων στην ενορία μας και στο ακόλουθο δείπνο, να αποτελέσει μια γλυκιά ανάμνηση γι αυτούς που θα τους συντροφεύει σε όλη τους τη ζωή.

Το Χριστουγεννιάτικο δείπνο μπόρεσε να πραγματοποιηθεί χάρη στη συμβολή της Κάριτας Ελλάς (πολωνικό πρόγραμμα), του JRS των Ιησουιτών και της τοπικής “Συνύπαρξης”. Αργά το βράδυ το Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης, διέθεσε λεωφορείο για την επιστροφή των προσφύγων και μεταναστών στο ΚΥΤ της Μόριας.

π.Λ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos