Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Λέσβος
  • Λέσβος
  • Προεόρτια Χριστουγέννων στη Λέσβο
Pin It

Προεόρτια Χριστουγέννων στη Λέσβο

Τις παραμονές των Χριστουγέννων, συγκεκριμένα το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, Αρχιεπίσκοπός μας επέστρεψε και πάλι στα ακριτικά νησιά για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με τους ενορίτες  της Λέσβου και της Σάμου και τους πολυάριθμους Καθολικούς πρόσφυγες μια μετανάστες των δύο αυτών νησιών.

Στις 6 το απόγευμα τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη  Μυτιλήνη και μαζί του συλλειτούργησαν, μαζί  του ο εφημέριος του Ναού π. Λέων και ο Ιησουίτης ιερομόναχος π. Tonny ο οποίος ευρίσκεται στο νησί της Λέσβου για ένα χρονικό διάστημα για να προσφέρει πνευματική και υλική στήριξη στους πρόσφυγες και μετανάστες του νησιού.

Η ομάδα των προσφύγων και μεταναστών είχαν ήδη προετοιμαστεί με τη βοήθεια του μουσικού και μαέστρου τους για τα ασματικά μέρη της Θείας Λειτουργίας και απέδωσαν στα ελληνικά, λατινικά και γαλλικά πάρα πολύ όμορφα.

Είναι πάντοτε χαρακτηριστικός ο ενεργός τρόπος με τον οποίο συμμετέχουν στην τέλεση της Θείας Λειτουργία δημιουργεί μια όμορφη ατμόσφαιρα περισυλλογής και προσευχής. Όταν σκεφθεί κανείς ότι όλοι αυτοί οι συνάνθρωποι μας είναι νεαρής ηλικίας, δεν μπορεί παρά να τους συγχαρεί, διότι τέτοιες εικόνες είναι μοναδικές και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Στο κήρυγμα του ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε  στα γαλλικά και ελληνικά εξηγώντας το Μυστήριο της ενσάρκωσης του Θείου Λόγου. Αναφέροντας ότι ο Κύριος σήμερα έχει ανάγκη από την καρδιά μας, τα χέρια μας και τα χείλη μας για να συνεχίσουμε το μυστήριο της παρουσίας του ανάμεσά μας. Μία παρουσία που γίνεται αισθητή με την αγάπη της δικής μας καρδιάς που ο ίδιος χρησιμοποιεί, τα δικά μας χέρια για να κάνει το καλό και τα δικά μας  χείλη για να μεταδώσουμε το λόγο του που έγινε σάρκα και έγινε ο Εμμανουήλ, δηλαδή ο Θεός ανάμεσά μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε σε όλους τους παρόντες ένα λιτό δείπνο και γλυκύσματα.

Είναι όμορφο το γεγονός ότι και αρκετοί ελληνόφωνες ενορίτες έχουν δεχθεί τους πρόσφυγες και μετανάστες και όλοι μαζί προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο όλους όσους συμμετέχουν στις ιεροτελεστίες, χρησιμοποιώντας την ελληνική και γαλλική και τη λατινική γλώσσα που ικανοποιεί το μεγαλύτερο ποσοστό των εκκλησιαζομένων αυτή τη χρονική στιγμή στον ενοριακό Ναό της Μυτιλήνης.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos