Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Λέσβος
  • Λέσβος
  • ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΕΣΒΟΥ
Pin It

ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΕΣΒΟΥ

Χάρη στη συνεργασία που έχουμε στη Λέσβο και με την φιλανθρωπική οργάνωση των Ιησουιτών Πατέρων JRS( Jesuit Refugee Service)και ιδιαίτερα με εκπρόσωπο  της στην Ελλάδα π. Maurice Joyeux,  από μερικές ημέρες έφθασε στη Λέσβο από το Βέλγιο, ο Ιησουίτης π. Αντώνιος, για να προσφέρει την υπηρεσία  του προς τους πρόσφυγες και μετανάστες του νησιού και ιδιαίτερα σε όσους φιλοξενούνται στο hotspot στη Μόρια.

Ο π. Αντώνιος θα παραμείνει αρκετούς μήνες στο νησί και  ήδη συνεργάζεται με την εκεί ενορία μας, στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που προσφέρει η Καθολική Εκκλησία στους πρόσφυγες και μετανάστες της Λέσβου με σκοπό να αυξηθεί η προσφορά μας ακόμη περισσότερο.

Η Εκκλησία είναι κοντά σ’ αυτούς τους συνανθρώπους μας με την υλική βοήθεια προς όλους και την πνευματική εξυπηρέτηση των Καθολικών προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι έχουν ανάγκη από ανθρωπιά για να σώσουν την αξιοπρέπειά τους.

Η Καθολική Εκκλησία στη Λέσβο επιτελεί μικρό μεν υλικό έργο, λόγω οικονομικής αδυναμίας, αλλά μεγάλο πνευματικό, πράγμα που οι ίδιοι το έχουν ανάγκη, το αισθάνονται  και την ευχαριστούν.

Στη διάρκεια της παρουσίας του π. Αντωνίου στη Λέσβο θα εξασφαλίζει  και την πνευματική ζωή, τόσο στους ενορίτες όσο και στους Καθολικούς Χριστιανούς πρόσφυγες και μετανάστες, ιδιαίτερα με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον ενοριακό μας Ναό της Μυτιλήνης που βρίσκεται επί της οδού Ερμού στην κεντρική αγορά της πόλης και συμμετέχουν κάθε Κυριακή στη Θεία Λειτουργία αρκετές δεκάδες που ξεπερνούν την πρώτη εκατοντάδα.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την πρώτη Θεία Λειτουργία που τέλεσε χθες ο π. Αντώνιος,  Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018.

 

Στην εκεί καθημερινή παρουσία του ήρωα υποδιακόνου μας κ. Λεονάρδου και των εθελοντών συνεργατών του ενοριτών γυναικών και ανδρών αλλά και την εβδομαδιαία παρουσία του εφημερίου μας π. Λέοντα Κισκίνη και την κατά καιρούς επίσκεψη του Αποστολικού Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου-Λέσβου-Σάμου Σεβασμιοτάτου π. Νικολάου, με τις ικεσίες της Παναγίας, και τις ενέργειες του αγαπητού π. Maurice,   ο Κύριος μας έστειλε ένα δώρο, στο πρόσωπο του π. Αντωνίου, το οποίο καθημερινά θα αποδεικνύεται πολύτιμο.


 

 
Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos