Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Λέσβος
  • Λέσβος
  • Η ΑΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Pin It

Η ΑΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το απόγευμα του Σαββάτου, 9 Ιουνίου, τελέστηκε στον ενοριακό ναό Μεταστάσεως της Θεοκότου στη Μυτηλήνη η εορτή της Αγίας Δωρεάς του Σώματος και του Αίματος του Χριστού.

Ο εφημέριος π.Λέων τόνισε στην ομιλία του ότι «ο Ιησούς είναι παρών όταν η κοινότητά Του συνάζεται, όταν οι Χριστιανοί ακούν τα λόγια Του στο Ευαγγέλιο, και είναι ουσιαστικά και πραγματικά παρών όταν οι Χριστιανοί τελούν το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, το οποίο Αυτός παρέδωσε στον λαό του για να επιτελείται στους αιώνες.

Σε κάθε Θεία Λειτουργία ο ίδιος ο Θεός γίνεται δικός μας, “του χεριού μας”. Προσφερόμενος υπό τα είδη του άρτου και του οίνου, δωρίζει τον εαυτό Του σε μας (Αγία Δωρεά).

Αυτό που έπραξε ο Ιησούς, και που εμείς -  υπακούοντας στον Διδάσκαλο και στην προσταγή του: “Αυτό να κάνετε σε ανάμνησή μου” - πράττουμε ιδιαιτέρως Κυριακή, είναι ένα ανοιχτό παράθυρο της καρδιάς του Θεού: μας επιτρέπει να λάβουμε εν μέσω του ναού την τρυφερότητα και το έλεος του Κυρίου.

Aν πραγματικά πιστεύουμε ότι ο Ιησούς είναι παρών στη Θεία Ευχαριστία, αν πιστεύουμε ότι δίνεται σε μας με την Αγία Δωρεά του Σώματός και του Αίματός Του, δεν μπορούμε με κανέναν τρόπο να λείψουμε από το ραντεβού της Κυριακής, εκεί όπου Αυτός μας  δίνει την τρυφερότητα και το έλεος του».

Και ακριβώς επειδή την Κυριακή ο εφημέριος π.Λέων αδυνατεί να τελέσει τη Θεία Λειτουργία στη Μυτιλήνη, λόγω της ασυμβατότητας των δρομολογίων των πλοίων, είναι ο υποδιάκονος κ. Λεονάρδος που την Κυριακή προΐσταται της Ακολουθίας του Λόγου και μεταδίδει τη Θεία Κοινωνία που καθαγιάζεται προηγουμένως από τον εφημέριο.

Έτσι ο ναός παραμένει ανοιχτός κάθε Κυριακή, όπου 100 περίπου  πρόσφυγες εκκλησιάζονται.

Ένας από αυτούς γνωρίζει από μουσική, παίζει το αρμόνιο, και έχει δημιουργηθει μία χορωδία που αποτελείται από Αφρικανούς πρόσφυγες, η οποία κάθε Τετάρτη και Παρασκευή κάνει πρόβα στο ναό και ψάλλει κάθε Κυριακή κυρίως στα Γαλλικά.

Σημαντική ποιμαντική βοήθεια προσφέρει μια αμερικανίδα μοναχή, η αδελφή Ρόζα Μαρία, η οποία πριν τη Θεία Λειτουργία, εν είδει κατηχήσεως, προετοιμάζει τους πρόσφυγες στα βιβλικά αναγνώσματα της Κυριακής.

Έχει επίσης δημιουργηθεί μια ομάδα ποδοσφαίρου ανάμεσα στους άντρες της ενορίας μας, που προπονούνται και παίζουν μπάλα μία φορά την εβδομάδα στο γήπεδο Μυτιλήνης.

Αυτές οι δραστηριότητες τούς κάνουν να βγαίνουν από τη μιζέρια της Μόριας και να ξαναβρίσκουν την αξιοπρέπειά τους.

Όλα αυτά φανερώνουν το ιδιαίτερο πρόσωπο που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια η καθολική ενορία Μυτιλήνη, για την οποία ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος, ο εφημέριος π. Λέων και το ενοριακό συμβούλιο ενδιαφέρονται και εργάζονται ιδιαίτερα.

π.Λ

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos