Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Οι εφημέριοί μας γίνονται θυσία, προκειμένου να ανταποκριθούν στις πολλές ποιμαντικές υποχρεώσεις τους, ιδιαίτερα κατά τις  μεγάλες εορτές, όπως τα Χριστούγεννα.

Δεν είναι δυνατόν ένας εφημέριος ο οποίος υπηρετεί δύο νησιά να μπορεί ταυτόχρονα τη νύκτα των Χριστουγέννων να είναι παρών και στα δύο.

Αυτό συνέβη φέτος και στη Μυτιλήνη. Εκεί δεν μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε ιερέα για τη νύκτα των Χριστουγέννων. Όλη  λοιπόν η ευθύνη της πνευματικής εξυπηρέτησης έπεσε στον άξιο Υποδιάκονο μας Λεονάρδο, ο οποίος καθημερινά, και μαζί με την απασχόληση (καθηγητής αγγλικής γλώσσα σε δημόσιο σχολείο) δίνει  δείγματα μεγάλης  προσφοράς και αγάπης προς την ενορία της Μυτιλήνης. Γίνεται τα πάντα τοις πάσι για να εξυπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο με όσες  δυνατότητες  που του εξασφαλίζει η χειροθεσία του Υποδιακόνου.

Χθες τη νύκτα ο Ναός της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη που είχε κατακλυστεί από πρόσφυγες και μετανάστες  που με τη βοήθεια του άξιου Υποδιακόνου μας ένιωσαν τη χαρά της  Γέννησης του Χριστού έστω και μόνο με την απλή τέλεση της Ακολουθίας του Λόγου αλλά και την μετάδοση της Αγίας Κοινωνίας.

Μετά την Ακολουθία του Λόγου, όλοι  οι παρόντες προσκαλέστηκαν σε τραπέζι αγάπης που τους πρόσφερε η ενορία στο γειτονικό Εστιατόριο. Η χαρά, η κοινωνία και η αγάπη  φαίνεται ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων από το φωτογραφικό υλικό που παραθέτουμε:

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos