Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Λέσβος
  • Λέσβος
  • Μ. Εβδομάδα στην ακριτική Μυτιλήνη
Pin It

Μ. Εβδομάδα στην ακριτική Μυτιλήνη


Έφτασε και η Μεγάλη Εβδομάδα στην ενορία της Μυτιλήνης. Μία εβδομάδα με ιδιαιτερότητες και με αντικειμενικές δυσκολίες στη διαποίμανση της Καθολικής κοινότητας του ακριτικού αυτού νησιού, καθότι είναι αδύνατον ο εφημέριος π.Λέων να βρίσκεται ταυτόχρονα στη Χίο και τη Μυτιλήνη για τις Ακολουθίες του Ιερού Πασχαλινού Τριημέρου. Η Χίος έχει πάντοτε την προτεραιότητα αυτές τις ημέρες, αφού είναι η έδρα της Επισκοπής και εκεί βρίσκεται ο καθεδρικός ναός.

Όμως και οι πολύ αγαπητοί και δραστήριοι ενορίτες της Μυτιλήνης, αλλά και οι Χριστιανοί πρόσφυγες που συχνάζουν στο ναό, έχουν δικαίωμα να βιώσουν το κλίμα της Μ. Εβδομάδας, και όχι να τραφούν με εκκλησιαστικά ψίχουλα.

Η φετινή Μ. Εβδομάδα ήταν ακόμη πιο δύσκολη για την εξασφάλιση κάθε λειτουργικής εξυπηρέτησης της κοινότητας Μυτιλήνης, διότι ενώ ο εφημέριος είχε προγραμματίσει να είναι εκεί από Μ. Δευτέρα ως και Μ. Τετάρτη, ο θάνατος και η κηδεία ενός ενορίτη της Χίου ανάγκασαν τον εφημέριο να παραμείνει στη Χίο, και να μεταβεί στη Μυτιλήνη μόνο τη Μ. Τετάρτη. Το ταξίδι επίσης του άξιου υποδιακόνου μας κ. Λεονάρδου στην Αγγλία, δυσκόλεψε κι άλλο την κατάσταση, καθώς κινδύνευαν αυτοί οι άνθρωποι να μείνουν χωρίς ίχνος βιώματος αυτών των ημερών και λειτουργικής κατάνυξης.

Έτσι, τη μοναδική ημέρα που ο εφημέριος μπόρεσε να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη, δηλαδή τη Μ. Τετάρτη στις 17:30 το απόγευμα, τέλεσε για ποιμαντικούς λόγους το Δρόμο του Σταυρού και την Ακολουθία των Παθών της Μ. Παρασκευής. Η προσέλευση των πιστών ήταν ικανοποιητική. Ο εφημέριος το ίδιο βράδυ στις 20:00 πήρε το πλοίο για τη Χίο και θα ξαναεπιστρέψει στη Μυτιλήνη την εβδομάδα της διακαινησίμου.

Καλό Πάσχα σε όλους!

π.Λ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos