Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Λέσβος
  • Λέσβος
  • Ποιμαντική επίσκεψη σε Χίο και Μυτιλήνη
Pin It

Ποιμαντική επίσκεψη σε Χίο και Μυτιλήνη

 

Την Παρασκευήτο βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Βικάριο της Καθολικής Επισκοπής Χίου, π. Ριχάρδο, αναχώρησε για το νησί της Χίου. 
Το Σάββατο βράδυ με την παρουσία αρκετών πιστών απαγγέλθηκε το άγιο Ροδάριο στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου.
Την  Κυριακή το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μετά οι παρόντες ενορίτες στη Θεία Λειτουργία είχαν την  ευκαιρία α συναντηθούν με τον Αρχιεπίσκοπο και να συζητήσουν μαζί του.

Στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής η συμμετοχή των ενοριτών ήταν καλή και έδωσε τη δυνατότητα στο Αρχιεπίσκοπο να μιλήσει για την αρετή της δικαιοσύνης που κυριάρχησε στην Παλαιά Διαθήκη και την αρετή της αγάπης που έφερε ο Ιησούς στη γη. Δε παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στο γεγονός, ότι δυστυχώς και στην εποχή μας επανήλθαμε στο πνεύμα της Παλαιάς Διαθήκης και μάλιστα το παραποιήσαμε και το καταστρέψαμε χρησιμοποιώντας μια ερμηνεία όπως αυτή μας συμφέρει. Σήμερα σε πολλά σημεία της γης το «οφθαλμός αντί οφθαλμού» έγινε : «οφθαλμός αντί οφθαλμών και οδούς αντί οδόντων».

Είναι ανάγκη να επανέλθομε στο μήνυμα του Ιησού και θα θυμηθούμε το δικό του κήρυγμα: «ακούσατε ότι ελέχθη στους αρχαίους…… εγώ όμως σας λέω αγαπάτε ακόμη κι τους εχθρούς».

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί με τα μέλη του ενοριακού συμβουλίου και να εξετάσουν την  όλη πορεία πνευματική και υλική της ενορίας.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου αναχώρησε για το νησί της Λέσβου.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos