Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Το πρωί της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου 2016, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου κ. Νικόλαος, με την ιδιότητά του Αποστολικού Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου (Λέσβου-Σάμου), πραγματοποίησε φιλική και αδελφική επίσκεψη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μηθύμνης  κ. Χρυσόστομο, στην έδρα του δευτέρου, στην Καλλονή της Λέσβου.

Ο Σεβ/τος Νικόλαος συνοδευόταν από τον εφημέριο Μυτιλήνης και Χίου π. Λέοντα Κισκίνη, και τον υποδιάκονο και βοηθό εφημερίου στη Σάμο κ. Μάριο Φώσκολο.

Ο Σεβ/τος Χρυσόστομος υποδέχθηκε με μεγάλη εγκαρδιότητα τον Σεβ/το Νικόλαο και την συνοδεία του. Οι δύο Επίσκοποι αντάλλαξαν απόψεις επάνω σε διάφορα θέματα, και ενημέρωσαν ο ένας τον άλλον για τις χαρές και τις ελπίδες, τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις Επισκοπές τους.

Η όλη συνάντηση διήρκησε περίπου μία ώρα και διεξήχθη μέσα σε ένα κλίμα ειλικρινούς Χριστιανικής αγάπης. Αβραμιαία υπήρξε η φιλοξενία και η γενναιοδωρία του Σεβ/του Χρυσοστόμου, η οποία μαρτυρεί την ποιότητα της ωραίας καρδιάς του και μας θυμίζει τον Ψαλμικό στίχο: “Πόσο είναι γλυκό, πόσο είναι ευχάριστο οι αδελφοί να ζουν μαζί” (Ψλ 133,1).

Και στους δύο άξιους Ποιμένες και Επισκόπους, οι οποίοι δίνουν προς τα έξω αδελφική Χριστιανική μαρτυρία, ευχόμαστε “Πολλά τα Έτη”!

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos