Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Λέσβος
  • Λέσβος
  • ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Pin It

ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Χθες Κυριακή μέλη της ενοριακής κοινότητας συναντήθηκαν στον Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου για να τελέσουν την Ακολουθία του Λόγου με την παρουσία και προσφύγων Καθολικών που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί.

Αυτή την Κυριακή ο ιερέας δεν ήτο δυνατόν να μετακινηθεί από τη Χίο στη Μυτιλήνη. Αυτό όμως δεν είναι μια αιτία για να μην αγιάσουν την ημέρα του Κυρίου τα εκεί μέλη της Εκκλησίας. Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, συνάζονται μόνοι τους στο Ναό και προσεύχονται με τον δικό τους τρόπο. Έτσι  δίνουν και ένα παράδειγμα μίμησης σε όσους πιστούς ενώ απέχουν ελάχιστα μέτρα από τον Ενοριακό τους Ναό βρίσκουν «δικαιολογίες» για να είναι δυστυχώς απόντες.

Είναι μεγάλη η ευθύνη τους γι’ αυτό που συμβαίνει, διότι ο ιερέας θα μπορούσε να πάει σε μία άλλη ενορία και να εξυπηρετήσει όσους αναζητούν να αγιάσουν την ημέρα του Κυρίου με τη συμμετοχή τους στη Θεία Λειτουργία, αλλά δεν υπάρχει ιερέας!

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την Ακολουθία του Λόγου που τέλεσαν ενορίτες της Λέσβου μαζί με  πρόσφυγες του νησιού.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos