Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Σάμος
  • Σάμος
  • ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟ
Pin It

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Με ιδιαίτερη ευλάβεια τελέστηκε χθες 26 Απριλίου 2019 η ακολουθία των Παθών του Κυρίου μας  Ιησού Χριστού,  της Σταυροπροσκύνησης  κα της περιφοράς του Σταυρού και της  Παναγίας εντός του Ναού.

 στην ενορία της Σάμουη οποία  τελέστηκε από τον π. Δημήτριο Δαλέζιο, του τ. Ιησουιτών με βοηθό του τον Διάκονο της Επισκοπής Χίου π. Μάριο Φώσκολο.

Ο ενοριακός Ναός για άλλη μια φορά φάνηκε ότι είναι μικρός, ιδιαίτερα στις μεγάλες εορτές τις Χριστιανοσύνης  όπως και στην τέλεση της Θείας  Λειτουργίας της Κυριακής!

Όλα έγιναν με  πλήρη τάξη και με θρησκευτική ευλάβεια, όπως αρμόζει αυτές τις ημέρες.

Με την βοήθεια αναγνωστών ακούστηκε ο λόγος του Κυρίου ενώ ακούστηκε διαλογικά η εξιστόρηση των Παθών του Κυρίου  από το Ευαγγέλιο κατά Ιωάννη. Κατά την διάρκεια της σύντομης  ομιλίας του ο πατέρας Δημήτριος αναφέρθηκε στα Πάθη του Ιησού Χριστού και στην σημασία όλων των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στην εποχή του Χριστού και που η εκκλησία θυμάται αυτό το διάστημα.

Κατόπιν όλο μαζί το εκκλησίασμα προσευχήθηκε υπέρ διαφόρων σκοπών όπως για την Αγία του Θεού Εκκλησία, τον Πάπα, τον κλήρο και τον πιστό Λαό, για την ενότητα των Χριστιανών, για όσους υποφέρουν αλλά και για διάφορους άλλους σκοπούς.  

Τελειώνοντας την Εκτενή Δέηση, με επισημότητα ακολούθησε η προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού και η περιφορά του Σταυρού και της Παναγίας εντός του Ναού.

Δ.μ.φ.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos