Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Η τελευταία στάση του ποιμαντικού ταξιδιού του Σεβασμιοτάτου Νικολάου, ο οποίος συνοδευόταν από τον πιστό συνεργάτη του κ. Ανδρέα Παλαμάρη  ήταν η Σάμος, στην οποία έφθασε στις 4 το πρωί της Κυριακής 15 Ιουλίου 2018.

Στις 10 το πρωί τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Βαθύ Σάμου στην οποία συλλειτούργησε και ο Διάκονος του Ναού Μάριος.

Ο Ναός και πάλι αποδείχτηκε μικρός για να χωρέσει  τους 150 περίπου πιστούς διαφόρων εθνικοτήτων και ένα μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που με την ενεργό συμμετοχή τους στη Θεία Λειτουργία έδωσαν τόνο γιορταστικό.

Η εικόνα που παρουσίαζε ο Ναός ήταν μια χαρακτηριστική εικόνα της Καθολικής Εκκλησίας. Διάφορες εθνικότητες, διάφορα χρώμα και διάφορες γλώσσες που χρησιμοποιήθηκαν για να τελέσουμε την Ευχαριστία μας στο Θεό για τα μεγαλεία που προσφέρει στην Εκκλησία του και τις δυνατότητες που μας προσφέρει να συνεχίσουμε  να υπηρετούμε την Εκκλησία, η οποία δεν ανήκει σε ένα έθνος, σε ένα κράτος, σε μία γλώσσα αλλά αγκαλιάζει όλα τα έθνη.

Ερμηνεύοντας ο Αρχιεπίσκοπος το Λόγο του Κυρίου υπενθύμισε ότι ο Κύριος και σήμερα εκλέγει και στέλνει για να μαθητεύσουν  τα έθνη.

Ο Κύριος δεν  στέλνει μόνο μεμονωμένα άτομα, αλλά και κοινότητες, όπως τις ενοριακές  κοινότητες που οφείλουν  να κηρύττουν τη χαρά του Ευαγγελίου όχι χρησιμοποιώντας  τον μικρό άμβωνα του Ναού αλλά το μεγάλο υπαίθριο  άμβωνα που είναι η ανθρώπινη κοινωνία.

Στο τέλος της Θείας  Λειτουργίας ο διάκονος του Ναού Μάριος, με την ευκαιρία που ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος συμπλήρωσε 25 χρόνια Αρχιεροσύνης τον ευχαρίστησε  για την προσφορά του και στην Επισκοπή Χίου, Λέσβου Σάμου, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή και του παρέδωσε πίνακα με κολάζ  φωτογραφιών που υπενθυμίζουν τις κυριότερες στιγμές της πνευματικής ζωής της Εκκλησίας της Σάμου από το έτος 1993 ένα σήμερα.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos