Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Σάμος
  • Σάμος
  • Χειροτονία διακόνου στην Καθολική Εκκλησία Σάμου
Pin It

Πηγή: http://samiaki.tv/

Χειροτονία διακόνου στην Καθολική Εκκλησία Σάμου

Πραγματοποιήθηκε από τον Σεβ.Μητροπολίτη της Επισκοπής Χίου, Σάμου και Κυκλάδων κο Νικόλαο, η χειροτονία στον πρώτο βαθμό ιερωσύνης του κ. Μάριου Φώσκολου, σήμερα στις 18.00 στον ιερό ναό Μεταστάσεως της Θεοτόκου Σάμου, παρουσία πλήθους ιερωμένων, πιστών, φίλων και ενδιαφερόμενων να δουν τα ειωθότα της Καθολικής Εκκλησίας.
Η τελετή άρχισε ακριβώς στις 6 το απόγευμα, τελέστηκε η θεία λειτουργία και κατά την διάρκειά της τελέστηκε η χειροτονία του νέου διακόνου, σύμφωνα με το τυπικό. Πλήθος και από πλευράς προσφύγων, καθολικών στο θρήσκευμα από τις πρώην αφρικανικές αποικίες της Γαλλίας, οι οποίοι έδωσαν τον δικό τους τόνο στην διάρκεια του τελετουργικού.
Ιδιαίτερη στιγμή ήταν, όταν οι πρόσφυγες τραγουδώντας ύμνους και κάνοντας χορευτικές κινήσεις, παρέδωσαν στον νέο διάκονο ως δώρο πίνακα ζωγραφικής, όπου απεικονίζονταν μια γνώριμη σε όλους εικόνα, μιας βάρκας γεμάτης με πρόσφυγες με τα χέρια σηκωμένα ψηλά.
Στο τέλος της τελετής μίλησε φανερά συγκινημένος ο κος Μάριος Φώσκολος, ευχαριστώντας τον Θεό, τον επίσκοπο, τους ιερείς, την οικογένειά του, τα Μέσα Ενημέρωσης και τους παρευρισκόμενους γιά την παρουσία τους αυτή την τόσο σημαντική ημέρα της ζωής του. Ο κος Φώσκολος είναι από την Τήνο και θα έχει στην ευθύνη του την Καθολική Εκκλησία της Σάμου από τώρα και στο εξής.

Φωτογραφίες από την χειροτονία μπορείτε να δείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Πηγή:http://samiaki.tv/

http://samiaki.tv/%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BA/

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos