Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Σάμος
  • Σάμος
  • ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΣΑΜΟΥ
Pin It

ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΣΑΜΟΥ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν  τα Θεοφάνια στην ενορία της  Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Βαθύ της Σάμου. Στις 6 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί τελέστηκε ο Μεγάλος Αγιασμός σύμφωνα με το παραδοσιακό τυπικό.

Ο εφημέριος ερχόμενος από την Μύκονο, όπου τέλεσε και εκεί την Πανήγυρη των Θεοφανείων χτες 5-1-2018, συνοδευόμενος από 2 αδελφές του Ελέους, την Αδελφή Λουκία και την Αδελφή Μαρία, ο οποίες τον τελευταίο καιρό επισκέπτονται την ενορία μας κάθε δεκαπέντε ημέρες και παρέχουν την πολύτιμη πνευματική τους βοήθεια  στην ενορία μας μαζί με τον υποδιάκονο της, Μάριο Φώσκολο.

Ενορίτες αλλά και Χριστιανοί Καθολικοί πρόσφυγες που βρίσκονται αυτό το διάστημα στο νησί της Σάμου, είχαν γεμίσει το Ναό. Ομάδα από τους πρόσφυγες συμμετείχαν ενεργά στην Θεία Λειτουργία, υμνολογώντας τον Κύριο, στην γλώσσα τους, στα Γαλλικά.

Ο λόγος του Κυρίου ακούστηκε τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Γαλλικά, όπως και οι ύμνοι. Ο εφημέριος με την βοήθεια της αδελφής Λουκίας ως μεταφράστριας τόνισε στο κήρυγμα του το νόημα και τους συμβολισμούς της εορτής.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos