Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Σάμος
  • Σάμος
  • ΝΥΧΤΑ ΧΡΙΣΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ
Pin It

ΝΥΧΤΑ ΧΡΙΣΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Με μεγάλη συμμετοχή τελέστηκε χθες στην ενορία της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Βαθύ της Σάμου η Μεταμεσονύκτια Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων.

Ο Ναός ασφυκτικά γεμάτος, ως υποδιάκονος αυτής της ενορίας  λίγες στιγμές έχω δει τόσο πολύ κόσμο, που δεν σκέφτηκε το τσουχτερό κρύο ή την χαμηλή θερμοκρασία, ούτε το αργά της ώρας, από νωρίς  ήταν όλοι εδώ για να γιορτάσει την Γέννηση του Κυρίου.

Μία ομάδα μεταναστών έχοντας προετοιμάσει τις προηγούμενες ημέρες τους ύμνους, έψαλε με τις αγγελικές τους φωνές και ομόρφυναν την τελετή.

Την Θεία Λειτουργία Τέλεσε ο ιερέας  π. Φερνάντο, της Μοναχικής Κοινότητας του Ενσαρκωμένου Θείου Λόγου που εδρεύει στην Ξιναρα  Τήνου και ο οποίος ήρθε από την Τήνο παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν για να τελέσει μαζί μας τα ιερά Μυστήρια.

Τα αναγνώσματα ακούστηκαν στα Γαλλικά ενώ το Ευαγγέλιο αναγνώσθηκε στα Ελληνικά. Ο Λειτουργός κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στο νόημα της ημέρας και την σημαντικότητα αυτής της ημέρας.

Ο Ναός είχε φορέσει τα γιορτινά του για να γιορτάσει την ανάμνηση του ερχομού του  Μεσσία στην Γη αναμένοντας τον δεύτερο ερχομό, που μέσα στην δόξα του θα έρθει και πάλι να κρίνει ζώντες αι νεκρούς.

Ευχαριστούμε το Σεβασμιότατο και τον εφημέριό μας που με την μεριμνά τους μας έστειλαν ιερέα έτσι ώστε να γιορτάσουμε την Γέννηση του Σωτήρα μας Χριστό.

 

υμφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos