Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Άνδρος
  • Άνδρος
  • ΑΠΟ ΔΥΟ ΝΗΣΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ
Pin It


ΑΠΟ ΔΥΟ ΝΗΣΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Το Σάββατο με το πλοίο της γραμμής αναχώρησαν από τη Σύρο και την Τήνο δύο ομάδες προσκυνητών και εκδρομών για το όμορφο νησί της Άνδρου. Σκοπός η συμμετοχή στην πανήγυρη προς τιμή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα και μια ξενάγηση στο καταπράσινο νησί της Άνδρου.
Ο Καθεδρικός Καθολικός και Ενοριακός Ναός του Αγίου Ανδρέα στη χώρα της Άνδρου κατάμεστος από Συριανούς και Τηνιακούς προσκυνητές αλλά και από τα λίγα μέλη της εκεί ενοριακής μας κοινότητας και μερικών ευλαβών της περιοχής.
Στις 6 το απόγευμα τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός από το Σεβασμιότατο π. Νικόλαο και μαζί προσευχήθηκε στο Ιερό και ο εφημέριος του Ναού π. Φραγκίσκος Βιδάλης.


Φωτογραφία Κατερίνα Ρεμούνδου

Οι παρόντες συμμετείχαν ενεργά στην Ακολουθία του Εσπερινού της Πρώτης Κυριακής του Ερχομού και συνέβαλε στην κατανυκτική ατμόσφαιρα προσευχής μέσα στον ανακαινισθέντα κι περίλαμπρο Ναό του Αγίου Ανδρέα.
Ο Σεβασμιότατος μετά από την ανάγνωση του σύντομου Αναγνώσματος του Εσπερινού μίλησε και μετέφερε στους παρόντες το πνεύμα της Πρώτης Κυριακής τους Ερχομού που είναι η Κυριακή 29 Νοεμβρίου και της πανήγυρης της μνήμης του Αγίου Ανδρέα ο οποίος υπήρξε ο Πρωτόκλητος του Χριστού και εκείνος που έφερε στον Κύριο και άλλους μαθητές όπως τον αδελφό του Πέτρο.
Στο τέλος του Εσπερινού το στέλεχος της ενοριακής κοινότητας της Άνδρου κ. Ιωάννης Δαλέζιος στο πρόσωπο καταπονημένος από ασθένεια έβγαλε από την καρδιά του λόγια θερμά για όλους: τους Συριανούς και Τηνιακούς Προσκυνητές, τα μέλη της ενοριακής κοινότητας της Άνδρου, τους φιλέορτους Ανδριώτες, τον εφημέριο και τον Αρχιεπίσκοπο. Ήταν στιγμές όμορφες και ζεστές που ξεκινούν από την ευαισθησία των ατόμων και φθάνει στην καρδιά τους μετατρέποντας όλα τα λόγια και τις θερμές εκφράσεις σε μια ειλικρινή πράξη ευγνωμοσύνης προς όσους φροντίζουν, αγαπούν, προσεύχονται, στηρίζουν και επισκέπτονται αυτή την ολιγάριθμη ενορία μας στην Άνδρο, προσφέροντας ευκαιρίες αδελφοσύνης, και καθολικότητας σε μια μικρή σε ποσότητα ενοριακή κοινότητα, αλλά αναντικατάστατη σε ποιότητα.
Οι προσκυνητές-εκδρομείς των δύο νησιών κατέληξαν τις βραδινές ώρες στο Ξενοδοχείο ΣΑΡΙΖΑ, για δείπνο μετά μουσικής και για ξεκούραση, ώστε αύριο να ξεκινήσουν την ημέρα τους και την εβδομάδα τους αλλά και το νέο Λειτουργικό έτος με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ναό του Αγίου Ανδρέα στη χώρα Άνδρου στις 10 το πρωί.
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos