Ιμάμης από τη Νιγηρία λαμβάνει βραβείο από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ιμάμης από τη Νιγηρία λαμβάνει βραβείο από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πίσω στο 2018, ο ιμάμης Abdullahi έσωσε χριστιανούς στην κεντρική Νιγηρία που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από δολοφόνους-μισθοφόρους.

Ένας ήρωας ιμάμης από τη Νιγηρία ο οποίος έσωσε τις ζωές 262 χριστιανών κρύβοντας τους στο τζαμί και στο σπίτι του λαμβάνει σήμερα τιμητική διάκριση από τις ΗΠΑ.

Στον 83χρονο Ιμάμη Abubakar Abdullahi απονεμήθηκε το διεθνές βραβείο θρησκευτικής ελευθερίας μαζί με 4 άλλους από Κύπρο, Ιράν, Βραζιλία και Ιράκ.

Πίσω στο 2018, ο ιμάμης Abdullahi έσωσε χριστιανούς στην κεντρική Νιγηρία που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από δολοφόνους-μισθοφόρους.

Εάν δεν είχε παρέμβει ο Ιμάμης, ο αριθμός των χριστιανών που ενδεχομένων έχαναν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο περιστατικό θα ξεπερνούσε τους 80.

ΣΕ δηλώσεις του ο Ιμάμης εξήγησε πως τους βοήθησε επειδή 40 χρόνια πριν, οι χριστιανοί της περιοχής του επέτρεψαν να χτίσει τζαμί.

Στην τελετή βράβευσης, ο Υπουργός Εξωτερικών, Michael Pompeo ανέφερε: Νιώθω ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι δίπλα σε ανθρώπους που απέδειξαν πόσο ικανός είναι ο κάθε ένας από εμάς να εξυπηρετεί έναν ευγενή σκοπό.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 9–10.12.2023

Οικισμός Ενορία  9-10 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Παρασκευή  8 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου