Ιμάμης από τη Νιγηρία λαμβάνει βραβείο από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ιμάμης από τη Νιγηρία λαμβάνει βραβείο από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πίσω στο 2018, ο ιμάμης Abdullahi έσωσε χριστιανούς στην κεντρική Νιγηρία που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από δολοφόνους-μισθοφόρους.

Ένας ήρωας ιμάμης από τη Νιγηρία ο οποίος έσωσε τις ζωές 262 χριστιανών κρύβοντας τους στο τζαμί και στο σπίτι του λαμβάνει σήμερα τιμητική διάκριση από τις ΗΠΑ.

Στον 83χρονο Ιμάμη Abubakar Abdullahi απονεμήθηκε το διεθνές βραβείο θρησκευτικής ελευθερίας μαζί με 4 άλλους από Κύπρο, Ιράν, Βραζιλία και Ιράκ.

Πίσω στο 2018, ο ιμάμης Abdullahi έσωσε χριστιανούς στην κεντρική Νιγηρία που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από δολοφόνους-μισθοφόρους.

Εάν δεν είχε παρέμβει ο Ιμάμης, ο αριθμός των χριστιανών που ενδεχομένων έχαναν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο περιστατικό θα ξεπερνούσε τους 80.

ΣΕ δηλώσεις του ο Ιμάμης εξήγησε πως τους βοήθησε επειδή 40 χρόνια πριν, οι χριστιανοί της περιοχής του επέτρεψαν να χτίσει τζαμί.

Στην τελετή βράβευσης, ο Υπουργός Εξωτερικών, Michael Pompeo ανέφερε: Νιώθω ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι δίπλα σε ανθρώπους που απέδειξαν πόσο ικανός είναι ο κάθε ένας από εμάς να εξυπηρετεί έναν ευγενή σκοπό.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

6η Κυριακή του Έτους

  ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 31 [30], 3-4) Ας είσαι για μένα οχυρωμένο κάστρο, και τόπος καταφυγής, για να με σώσεις. Επειδή εσύ είσαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου