«Η χάρις» Νέος οργανισμός στήριξης στη χαρισματική ανανέωση

«Η χάρις» Νέος οργανισμός στήριξης στη χαρισματική ανανέωση

Η Αγία Έδρα θα εγκαινιάσει το νέο οργανισμό «Χάρις»: Σκοπός του νέου αυτού οργανισμού να βοηθήσει τις διάφορες χαρισματικές πραγματικότητες του κόσμου προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους της αποστολής τους. Θα γεννηθεί επισήμως την επόμενη 8η Δεκεμβρίου,  ημέρα της εορτής της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου.

Συνέντευξη με τον π. Miguel Delgado, εκπρόσωπο των εκκλησιαστικών κινημάτων  των οργανώσεων ενώσεων της Ρωμαϊκής Συνόδου για τους λαϊκούς, την οικογένεια και τη ζωή. Federico Piana – Πόλη του Βατικανού

Ένας επαναστατικός νέος θεσμός η «Χάρις»..

Η νέα οργάνωση της διεθνούς υπηρεσίας προορίζεται να είναι ένα νέο εργαλείο που θα είναι διαθέσιμο στον ποικίλο κόσμο της Καθολικής Χαρισματικής Ανανέωσης χωρίς να ασκεί οποιαδήποτε εξουσία πάνω στις διάφορες πραγματικότητες που την συνθέτουν και χωρίς να μεταβάλλει τα ατομικά του χαρίσματα. Έτσι ο Πάπας Φραγκίσκος το επιθυμούσε από την αρχή.

Ένα ενιαίο σώμα για όλες τις εκφράσεις της Χαρισματικής Ανανέωσης

Η εξυπηρέτηση όλων των πραγματικοτήτων θα είναι το σύνθημα και ο κύριος στόχος του θεσμού «Χάρις». Ο π. Miguel Delgado, εκπρόσωπος για τα εκκλησιαστικά κινήματα  και ενώσεις της Ρωμαϊκής Συνόδου για τους λαϊκούς, την οικογένεια και τη ζωή, αναφέρει ότι τα εκκλησιαστικά χαρισματικά κινήματα και  ενώσεις και ομάδες προσευχής που εργάζονται ως μία Καθολική Χαρισματική Ανανέωση,  αποτελούν διαφορετικές εκφράσεις και το καθένα είναι μοναδικό. Κάθε μία από αυτές τις εκφράσεις χρειάζεται ειδικές, συγκεκριμένες υπηρεσίες. Εδώ έρχεται ο θεσμός «Χάρις» να τους βοηθήσει να το συνειδητοποιήσουν καλύτερα. Είναι η  επιθυμία του Αγίου Πατέρα να συνενώσει: την ενότητα στην πολυμορφία, όπως επανειλημμένα έχει αναφέρει.

Κάθε χάρισμα θα διατηρηθεί

Ο π. Miguel Delgado τονίζει σαφώς ότι ο θεσμός «Χάρις» είναι ένας νέος ουσιαστικός θεσμός, που  δεν πρέπει να θεωρηθεί ως νέο όργανο που θα ελέγχει ή θα ασκεί εξουσία πάνω στις χαρισματικές πραγματικότητες: κάθε ομάδα θα παραμείνει όπως είναι τώρα. Ο θεσμός «Χάρις» είναι ένας μεγάλος χώρος υπηρεσιών στον οποίο ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που αναζητά. ».

Το Καταστατικό ad experimentum

Μόλις επισημοποιηθεί η ύπαρξη του νέου αυτού θεσμού, θα εμπλουτιστεί από ένα καταστατικό που θα εγκριθεί δοκιμαστικά για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Δέκα οκτώ μέλη, που θα εκλέγονται κάθε τρία χρόνια και θα συντονίζονται από ένα Συντονιστή.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ

Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Βασίλειου και της Εμμέλειας και καταγόταν από τον Πόντο. Η οικογένειά της ήταν ευλογημένη αφού τα αδέλφια της είναι ο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου